ČEKA SE ODGOVOR: Štoper iz ŠPANIJE ponuđen ZVEZDI!

Ponude Crvene zvezde su na adresama Ksabiera Ečeite i Karima Hafeza, čeka se „da” Španca i Egipćanina kako bi se kompletirala odbrana za evropske kvalifikacije.

Stručni štab i rukovodstvo šampiona Srbije doneli su odluku da su njih dvojica adekvatna pojačanja, vode se razgovori preko agenata, sa ambicijom da se sve što pre kruniše potpisom ugovora na Marakani.

Ečeita bi crveno-belima mogao da postane dar sa neba, jer je ponuđen klubu. Skauting tim se odmah dao u analizu i poslao upravi pozitivne signale, što je i bilo očekivano kad je reč o štoperu sa ogromnim iskustvom i nesumnjivim kvalitetom.

Iza 31-godišnjeg Baska je nekoliko sezona u Ligi Evrope u dresu Atletik Bilbaoa, šest godina uzastopno je u španskom šampionatu i u takmičarskoj 2018/19 upisao je 31 utakmicu i postigao četiri gola za Uesku.

Bio je deo tima koji je ispao zbog zauzimanja pretposlednjeg mesta, ali je zadržao visok nivo. Ečeita je završio pozajmicu u Ueski, a sigurno neće ostati u Atletik Bilbaou.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Renomirani španski klub, najverovatnije, neće tražiti nadoknadu za rastanak, što omogućava Crvenoj zvezdi da ponudi igraču zadovoljavajuće finansijske uslove.

Činjenica da je ponuđen Zvezdi ne znači i da je Ečeita definitivno rešio da zaigra u Srbiji, ali menadžerska agencija koja je to učinila sigurno je od njega dobila pozitivne signale. Na Marakani čekaju da se definitivno izjasni i ukoliko odgovor bude pozitivan postaće veliko pojačanje.

Angažovanje Hafeza trenutno je u nešto realnijim okvirima, jer bi dolaskom u Zvezdu napravio korak napred i došao ponovo pod nadzor trenera pod čijom je komandom u Omoniji na Kipru igrao sezonu u najkonstantnijoj formi.

Završio je misiju u Turskoj, a verovatno i sa Vadi Deglom iz Egipta, koji ga je pozajmljivao Istanbul Bašakšehiru i Kasimpasi.

Hafez je agresivan levi bek, sa dobrim centaršutom i ofanzivnim karakteristikama koje bi mogle da osveže Zvezdinu igru. Na Marakani bi postao naslednik Milana Rodića, koji bi trebalo u junu ili julu da realizuje transfer u inostranstvo.

Kompletiranjem odbrane, rukovodstvo Crvene zvezde moglo bi da se koncentriše na dovođenje defanzivnog veziste i krilnog napadača.

Za mesto na sredini terena rešenja još nema, dok je prvi pik za pojačanje na boku u napadu Lazar Ranđelović, čeka se da Olimpijakos odobri pozajmicu s pravom otkupa.

sportskižurnal