Čeka nas LUDA navijačka nedelja! Evo i zašto

Pregršt utakmica zakazano je za 20. februar, što donosi potencijalnu umešanost čak četiri navijačke grupe

Predstojeća nedelja biće veoma uzbudljiva kada su u pitanju sportska dešavanja, jer će biti i fudbalskih utakmica oba večita rivala, a uveče najverovatnije u Nišu imamo i finale Kupa Radivoja koraća između Zvezde i Partizana.

Zbog toga će snage policije posebno biti na ispitu, jer neće biti lako ispratiti sve događaje, koji su utakmice visokog rizika.

Sve počinje u 13.00, kada Zvezda gostuje u Novom Sadu. Očekuje se dolazak velikog broja Zvezdinih navijača u Novi Sad, gde postoje i jake navijačke grupe Vojvodine, ali i Partizana. Zvezdino gostovanje u Novom Sadu uvek predstavlja meč visokog rizika, iako ovoga puta igra protiv Proletera, koji nema navijače.

Posle utakmice u Novom Sadu, sasvim sigurno će se najveći deo organizovanih navijača krenuti put Niša, gde je od 21.00 finale Kupa, a Zvezda je veliki favorit da dođe do finala u kojem bi najverovatnije igrala protiv Partizana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Drugi meč visokog rizika je duel između Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Ulaz će biti besplatan, a nakon velike pobede Partizana nad Spartom iz Praga, nema sumnje da će tribine u Humskoj biti popunjene kao retko kada poslednjih godina na "manjim" utakmicama.

Ono što će biti mamac za mnoge navijače Partizana jeste i povratak Nenada Lalatovića u Humsku, koji sa klupe predvodi Kragujevčane, a koji je u prošlosti često bio posebno motivisan protiv crno-belih.

Takođe, i navijači Radničkog iz Kragujevca, Crveni đavoli, najavili su masovan i organizovan dolazak na ovo gostovanje, pa će i to biti motiv za Grobare da se u većem broju pojave na stadionu.

Posle meča u Humskoj, i Grobari će sasvim sigurno put Niša u velikom broju za finale Kupa.

Tu baš može da bude i problematična situacija za organe reda, jer bi trebalo da navijači Zvezde prethodno krenu put ovog grada, pa bi putevi mogli da im se ukrste na autoputu, što je u prošlosti često znao da bude slučaj.

Zbog toga su i mnoge pumpe na autoputu Beograd - Niš zatvorene iz bezbednosnih razloga svake godine kada se finale Kupa održava u Nišu, a igraju Zvezda i Partizan.

(Telegraf.rs)