Budućnost IZJEDNAČILA! Peta utakmica odlučuje prvaka ABA lige

Budućnost ima tri života! Toliko puta su se košarkaši iz Podgorice večeras vratili iz dvocifrenog zaostatka i "isforsirali" majstoricu u glavnom gradu Srbije.

Nedostajao im je tokom većeg dela drugog poluvremena Vili Rid, ali je tim Dejana Milojevića nekako zbio redove i zahvaljujući nešto boljem šutu za tri poena u samoj završnici uspeo da preokrene rezultat i dođe do velike pobede - 81:80.

Kobs je na sedam sekundi pred kraj pogodio samo jedno slobodno bacanje.

Tajmaut je tada zatražio Dejan Radonjić, da iscrta poslednju akciju svoje ekipe. Lojd je promašio nakon prodora, ostao je sekund do kraja, a Davidovac je promašio sa poludistance iz jako teške pozicije.

Gledali smo jedan veoma interesantan meč na parketu dvorane u "Morači". I jedni i drugi odigrali su izuzetno borbeno, videli smo nekoliko zaista lepih poteza, a navijači i neutralni gledaoci su mogli da uživaju ako ne u visokim procentima šuta, onda bar u srčanoj borbi gde su se i jedni i drugi bacali za svaku loptu.

Košarkaši Crvene zvezde su do svojih poena uglavnom uspevali da dođu iz razigravanja Džordana Lojda, koji je večeras bio prilično raspoložen i poenterski. Svaki put kada bi otišao na klupi osetio bi se njegov nedostatak na mestu organizatora igre, pošto Lengston Hol i Kori Voldennisu uspevali ni približno da pruže identičnu partiju kao najbolji Zvezdin stranac

Ono što je bio evidentan problem Crvene zvezde jeste broj prekršaja napravljenih već tokom prvog poluvremena, a ista situacija bila je na snazi i u drugom poluvremenu. Budućnost je imala daleko veći broj izvedenih slobodnih bacanja i puka je sreća što večeras nije bila toliko preciznija. Naime, čak 35 penala su izveli Podgoričani, a crveno-beli su na liniju stali samo 17 puta.

To je uticalo na kasniju minutažu Ognjena Dobrića i Branka Lazića koji su za manje od dve četvrtine već sakupili po tri prekršaja. Sa druge strane, Podgoričane baš nije služio šut za tri poena i imali su problema nakon povrede Vilija Rida sa početka treće četvrtine. Nesrećnom košarkašu stradao je primicač, po rečima Milojevića posle meča.