BRAVO! Srbija osvojila prvu medalju na OLIMPIJSKIM IGRAMA!

Sjajan nastup srpskog strelca u finalu

Damir Mikec je prvi srpski sportista koji je izborio medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! On je u disciplini vazdušni pištolj ušao među tri najbolja i osigurao odličje! Bilo je pitanje da li će biti srebro ili bronza!

Na kraju je bila srebrna medalja jer je pucao bolje od Kineza Pang Veija, što mu je donelo srebro!

Ovo je za Mikeca najveći uspeh u karijeri i daće našim takmičarima dodatni vetar u leđa u nastavku Olimpijskih igara. Bio je to brutalno finale srpskog strelca, koji se kvalifikovao kao osmi u finale, sa poslednjeg mesta je krenuo u borbu za medalju.

Mikec se prethodno plasirao u finale tako što se plasirao kao osmi rezultatima 98, 98, 96, 94, 96, 96 u kvalifikacijama, a onda je u finalu pucao besprekorno i ušao među tri najbolja takmičara.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posle prve serije u finalu Mikec se popeo na šesto mesto, zatim mu je dobra druga serija donela četvrto mesto, a u trećoj seriji je ponovo imao sjajan rezultat, ali i su konkurenti bili dobri, pa je i dalje Mikec ostao na četvrtom mestu.

Nastavio je dobro i trećoj seriji u finalu, pošto je pogodio 10.1, što mu je donelo treće mesto.

Međutim, četvrti hitac Mikeca bio je veoma loš, pucao je 8,6, posle čega je pao na četvrto mesto. Konsolidovao se u petoj seriji, ponovo pogodio 10.0, ali su konkurenti ponovo bili bolji od njega i razlika je otišla na dva u odnosu na Mikeca i trećeplasiranog.

Kada je delovalo da je medalja izgubljena, viđeni su spektakularni hici Mikeca, a konkurentima je zadrhtala ruka, pre svega Ukrajincu Pavlu Korostilovu i Kinezu Pang Veiju.

I u šestoj seriji je Mikec bio odličan sa 10.05 i 10.02, tako da je ostao među četiri najbolja.

Sedma serija je bila ključna za srpskog strelca, imao je 0,7 manje od trećeplasiranog. Posle prvog hica Mikec je pucao bolje od Kineza Vanga kao i od Ukrajinca, pa su bili izjednačeni, ali je zatim Mikec sjajno pucao i ušao među tri i obezbedio medalju!

Kinezu je ponovo zadrhtala ruka u novoj seriji, pa je Mikec ušao među dva najbolja. Zlato je već tada bilo nedostižno, jer je Iranac Džavad Forogi imao nedostižnu prednost, a na kraju je završio takmičenje sa olimpijskim rekordom od 244.8 krugova.

Mikec je na kraju bio drugi sa 237,9, dok je bronza pripala Kinezu Pang Veiju koji je imao skor od 217,6.

(Telegraf.rs)