BRAVO ORLOVI! Srbija je napravila najvažniji korak do EVROPSKOG PRVENSTVA, savladana Crna Gora u Beogradu

Veoma duga, ali izuzetno prijatna utakmica

Fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da slavi protiv Crne Gore sa 3:1 u veoma teškoj, neizvesnoj utakmici, iako su Orlovi imali primat tokom većeg dela ovog meča! Na kraju, bodovi su ostali na Marakani, a samim tim i to Evropsko prvenstvo koje se čeka već 23 godine.

Pre meča je bilo jasno da će se raditi o veoma teškoj utakmici, bez obzira na to što su Orlovi bili favorit, Crna Gora je došla sa ogromnom željom jer bi trijumf na Marakani značio da imaju izgledne prilike za plasman na Evropsko prvenstvo.

S druge strane, ni Srbiji nije bilo baš svejedno, jer bi i eventualnim remijem sve moglo da se iskomplikuje pred naš poslednji meč.

Međutim, ima Srbija svog čuvara, a njegovo ime je Aleksandar Mitrović, koji je postigao i dva gola na ovom meču.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dva Mitrović, a jedan Tadić i to je bilo dovoljno da naša reprezentacija dođe do izuzetno važne i bitne pobede u ovoj utakmici.

Kada je reč o utakmici, prvo poluvreme je počelo poprilično dinamično. Mitrović je već u devetom minutu postigao gol za 1:0, čime je dao krila Orlovima. Međutim, ta krila se nisu u potpunosti raširila, Crnogorci su pritisli, a to je urodilo plodom pri kraju poluvremena.

Iako je napadala Srbija, iako je ređala prilike, bila je odovljna samo jedna greška našeg tima, kada je Stevan Jovetić otišao u trk, pobegao je svima i na veoma lep način je savladao golmana Vanju Milinkovića Savića za 1:1.

Tim rezultatom se otišlo i na odmor, mogla je Srbija da postigne i još jedan gol, ali je Andrija Živković pogodio stativu, dok je i Mijatović bio poprilično dobar na golu Crne Gore.

Kako je počelo drugo polvureme, Srbija je krenula sa nikad jačim napadima. Sa svih strana su krenuli ka golu Crne Gore, pretili su i pretili, ali lopta nije htela u gol. Mijatović je imao neke neverovatne bravure i time je uspeo i da sačuva svoj tim.

Ipak, momenat odluke se dogodio u 73. minut, Tadić je odigrao lepu akciju, dodao je Mitroviću, ovaj je postigao gol i to je bilo 2:1.

Da to nije slučajno, za mirniju završnicu. pobrinuo se Dušan Tadić dva minuta kasnije i postigao je gol, kojim je Srbija došla do zlata vredne pobede.

Srbija - Crna Gora 3:1 (1:1)

Telegraf.rs