Braga ima odgovor! “Zvezda neće biti prva u grupi”

Šta vi mislite?

Nekadašnji srpski internacionalac, a sada trener koji je svojevremeno nastupao u Portugaliji Predrag Jokanović analizirao je za "Sport klub" Bragu, protivnika Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nosio je dresove Uniao Madeire, Maritima, vodio Nasional dugi niz godina...

Dovoljno dobro poznaje tamošnji fudbal i ističe da Crvenoj zvezdi neće biti lako protiv Brage. Uveren je da će Portugalci završiti prvi u grupi.

"Sto odsto sam uveren da će Portugalci sa prve pozicije da obezbede prolećnu vizu, a, sad, navijački, voleo bih da im se pridruži Crvena zvezda", kazao je Jokanović za "Sport klub".

Potom je iz svog oka analizirao predstojećeg rivala crveno-belih.

"Najpre, evo imena fudbalera koje bih, da sam nekim slučajem šef u Bragi, suprotstavio Zvezdi: golman Mateus, trojica štopera Raul, Paolo Olivera i Tormena, desno Fabiano, ispred Fabio Martinš, levo Galeno, pa Rikardo Orta, zatim igrač oko kojeg se sve vrti, Libijac Mustrati, uz njega Šikinjo i, na kraju, u špicu španski reprezentativac Abel Ruiz. Da li će baš tako da ih poređa Karvaljal? Bog sveti zna. Čekaćemo početak utakmice. 

Pominjem Karvaljala, red je i da kažem nešto o njemu. Odličan trener, često rotira, može mu se kad za svako mesto u ekipi, konkurišu po dvojica momaka gotovo istovetnih vrednosti. Razmišlja, vaga, od protivnika do protivnika, traži i uglavnom pronalazi adekvatna rešenja, dakle, ima odgovore za sve zamke, kako za odbranu, tako i za napad, otud su svi igrači kao zapete puške, nikad se ne zna ko će u vatru. Pardon, više od pola tima ne zna, pošto je sjajni Mateus neprikosnoven na gol liniji, a, ne postavlja se ni pitanje učešća Mustratija, Rikarda Orte, Galena, Abela Ruiza…“

Jokanović takođe ističe da će Bragi odgovarati veliki teren na stadionu "Rajko Mitić", te da im se ni u kom slučaju ne sme ostaviti prostor.

Meč između dva tima na programu je u četvrtak od 18.45 sati na našem najvećem stadionu.

Sportske.net