Božović zapalio ruske medije: “Zvezda bi bila šampion i da Zenit igra u srpskoj ligi”

Miodrag Božović, jedan je od najcenjenijih trenera u Rusiji. Da nije tako, ne bi skoro svake nedelje davao intervjue za ruske medije.

Nekadašnji trener Crvene zvezde i velikog broja ekipa iz Rusije Miodrag Božović, nedavno je govorio za RB Sport o raznim temama, od fudbala, do politike, trenutne rusofobije u svetu. čak i medicine. Nije hteo da potvrdi, ali ni da demantuje da je pre nekoliko godina imao ponudu da preuzme Zenit.

Miodrag Božović nedavno je dao veliki intervju za Kurir. Kaže da klub Spartak u Rusiji znači isto ono što i Crvena zvezda u Srbiji. Na pitanje novinara, da li je Spartak najpopularniji klub u Rusiji, Božović odgovara:

- Naravno, 100 odsto! To je istorijska činjenica! Svi znamo da cela Rusija navija za Spartak. To je narodni klub. Vidim da se Zenit hvali na “tik-toku” kako ima najviše pratilaca i navijača. Ali na tim društvenim mrežama svako može da piše šta hoće. Popularnost se vidi uživo, za Spartak navija cela Rusija.

Miodrag Božović
FOTO: WWW.CRVENAZVEZDAFK.COM

Na zanimljivo pitanje kako bi Zenit i Spartak prošli u srpskoj ligi, popularni Grof dao je zanimljiv odgovor.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Crvena zvezda bi bila šampion u Srbiji, čak i da u toj ligi igraju Zenit i Spartak. Crvena zvezda je pre nekoliko godina igrala protiv moskovskog CSKA i izgubila, ali Armejci su tom dvomeču imali mnogo sreće. Ljudi moraju da znaju da je u Srbiji teško postati šampion. Možda bi Zenit sa sadašnjom postavom uspeo u tom cilju. Spartak ne bi sigurno.

Miodrag Božović
FOTO: PRINTSKRIN

Nije zaboravio Miodrag Božović da pomene ni svog velikog prijatelja Slavišu Jokanovića, trenera moskovskog Dinama.

- Jokanović je veoma dobar trener i čovek. Dinamo ima velike šanse da osvoji Kup Rusije. Ako pobedite Zenit, onda ste spremni za trofej. Generalno, dugo nisu ništa osvojili, ovo im je šansa da konačno osvoje trofej.

Govorio je Božović i o potrebi Rusije da igra međunarodne utakmice, uprkos sankcijama UEFA i FIFA.

- UEFA skupo plaća suspenziju Rusije! Kada se SVO završi, bićete odmah vraćeni u UEFA. Kada će sve to biti gotovo i koliko godina će sve to trajati, nemam pojma. Dobro je što Rusija igra prijateljske utakmice. Nema potrebe da idete u Aziju, vaše mesto je u UEFA.

Miodrag Božović, Miodrag Božović Grof
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Božović kaže da je veliki broj stranaca napustio ligu Rusije, zbog Specijalne vojne operacije te zemlje u Ukrajini.

- Rusija je nekada bila peta liga u Evropi, sada nije tako. Ali kada ovo jednog dana prođe ponovo će sve biti isto. Trenutno je u Evropi na snazi rusofobija. Mnogo ruskih trenera mogu da rade u Evropi, ali je sada situacija takva. Evropljani su takvi. Vole samo sebe i novac. Za Rusiju je najvažnije da vas volimo mi Srbi i Crnogorci. Siguran sam da će vas UEFA vratiti u organizaciju čim se sve ovo završi - objasnio je Miodrag Božović i dodao da su mu najlepši gradovi na svetu Moskva i Sankt Peterburg.

Kurir sport