Božica Marković pojačala Crvenu zvezdu!

Odbojkašica Božica Marković novo je pojačanje Crvene zvezde, preneo je sajt kluba

Prethodne sezone Marković, koja igra na poziciji srednjeg blokera, je nastupala za ekipu Top Spida iz Kineskog Tajpeja, a pre odlaska u Aziju od 2017. do 2020. bila je član Zvezde, za koju je odigrala 85 utakmica i osvojila 668 poena.

"Jako je lep osećaj vratiti se kući, za nas sportiste je neprocenjivo da radimo i igramo u svojoj zemlji, pred svojima, porodicom i prijateljima. Jako mi se dopada cela priča i jako mi je drago, jer Zvezda zaslužuje da bude na vrhu, Zvezda je Zvezda i nadam se da ćemo se ove godine vratiti na stare staze", rekla je Marković.

Pre nje Zvezda je dovela još tri pojačanja, Bojanu Drču, Jelenu Lazić i Anu Živojinović.

Generalni direktor kluba Nikola Rosić rekao je da je zadovoljan njenim povratkom u klub, uz ocenu da je napravljena dobra ekipa koja će biti spremna da se bori za titulu prvaka Srbije.

"Očekujemo najviše ciljeve. Svi igrači koji su došli u Crvenu zvezdu su svesni kako treba da se bore na terenu i doprinose Crvenoj zvezdi. Prepoznali su novu energiju, šampionsku ambiciju, znaju koje mesto pripada Crvenoj zvezdi", dodao je Rosić.

Marković se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije na takmičenju Lige nacija, koje se od 25. maja do 25. juna održava u Riminiju. Srbija 25. maja igra prvi meč protiv selekcije Turske.

Sportskižurnal