Borjan pričao o Hrvatima: “Vređanje, pretnje, primitivizam, to mnogo govori o njima”

Zvezdin golman se osvrnuo na provokacije iz komšiluka

Kapiten fudbalske reprezentacije Kanade Milan Borjan komentarisao je grupu na Svetksom prvenstvu u Kataru gde že njegova selekcija igrati sa Hrvatskom!

Zvezdin golman brzo se našao na udaru hrvatske javnosti i navijača kojima smeta to što Borjan tvrdi da je rođen u Republici Srpskoj Krajini, a u razgovoru za "Kurir" osvrnuo se na ta vređanja.

To mnogo govori o njima. Vređanje, pretnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću se uvek ponositi sa mestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87'godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvek ću se time dičiti. Svako ima pravo da misli drugačije. Mogu da me mrze, mogu da me vole, ali nikad ne mogu da mi promene pripadnost i rodno mesto - rekao je Borjan i dodao:

Naravno da će svi Srbi navijati za Kanadu! Kapiten sam najvećeg srpskog fudbalskog kluba, napravio sam mnogo uspeha sa Crvenom zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Kanada se na Mundijal plasirala posle 36 godina posta, i to tako što je prva završila kvalifikacionu grupu ispred SAD i Meksika.

Da su pobedili Panamu u poslednjem kolu, bili bi u trećem šeširu. Ovako su iz četvrtog ušlu u grupu gde su Hrvati i eventualni meč sa Srbijom mogli bi potencijalno da igraju u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)