Borjan i saigrači odbili da treniraju, traže da im se isplati obećani novac

Nije reč o Zvezdi već reprezentaciji Kanade

Fudbalska reprezentacija Kanade u nedelju igra prijateljski meč sa Panamom, kao pripremu za Mundijal u Kataru, ali moguće da do tog meča neće ni doći jer igrači zemlje javorovog lista trenutno bojkotuju i treninge.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, ekipa čiji je jedan od lidera, i kapiten, golman Zvezde Milan Borjan, u petak je odbila da trenira zbog spora sa čelnicima Saveza oko isplate dugovanja, odnosno kompenzacije za plasman na Mundijal.

Otud je neizvesno da li će Kanada igrati pomenuti meč sa Panamom, ali i onaj naredni takmičarski protiv Kurasaoa u okviru KONKAKAF Lige Nacija 9. juna.

Kanađani su inače nedavno otkazali meč sa Iranom zbog političkog pritiska vrha države koja je u lošim odnosima sa tom azijskom zemljom od pre dve godine kada je iranska oslobodilačka vojska oborila ukrajinski avion i ubila 176 putnika u kojima je bilo 85 Kanađana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Trenutni spor reprezentativaca i vođstva Saveza je u vezi sa ugovorom koji je ponuđen ekipi, a odnosi se na nagradu zbog plasmana na FIFA Svetsko prvenstvo.

Savez bi trebalo da dobije oko 10 miliona dolara na konto plasmana reprezentacije u Katar, a igračima nudi ugovor po kome bi im bilo isplaćeno 10 posto od te sume. Zbog toga je i nastao spor, zbog toga igrači neće da treniraju.

Kako navode kanadski mediji, veliki deo sume koju će inkasirati od FIFA, Savez planira da iskoristi za ulaganje u infrastrukturu, u fudbalski centar kao i nekoliko projekata za razvoj fudbala u Kanadi. Ipak, igrači zahtevaju čak 40 posto od FIFA nagrade koja bi se onda podelila između 33 reprezentativca.

Ostaje da se vidi na kojoj sumi će se "naći" dve strane koje su trenutno u velikom razmimoilaženju u stavovima i željama.

(Telegraf.rs)