Borjan, Eraković i ostale fudbalske zvezde najavljuju ovaj “derbi beton lige” a evo i zašto

Radi se od derbiju Kolubarske okružne lige Osečina - Kačer koja odlučuje o prvom mestu uz učešće dvojice bivših fudbalera Crvene zvezde - Miloša Bosančića i Aleksandra Kirovskog

Više nije tajna da "beton lige" u Srbiji umnogome doprinose samom kvalitetu fudbala. Tačnije, da sve više oduševljaju navijače malih, ruralnih sredina kojima je vikendom jedina zabava to što će otići na lokalni teren i bodriti svoje prijatelje, komšije ili decu.

Kada takav fudbal dobije i podršku nekih mnogo većih imena, poput igrača Zvezde, Partizana i reprezentativca, e to je već druga priča.

Jedan takav slučaj, jedna takva utakmica se odvija u Zapadnoj Srbini, gde će u sredu od 16 časova i 30 minuta biti odigrana utakmica 25. kola, koja ima epitet meča godine u Kolubarskoj okružnoj ligi, pošto će snage odmeriti Osečina i Kačer, dve vodeće ekipe ovog ranga koja vode borbu za plasman u viši rang, u Zonsku ligu.

Meč kao meč, privlači pažnju zaljubljenika u fudbal, ali Osečina se pobrinula da marketingom doprinese jedan novi nivo, kojim bi se verovatno ponosili i mnogi klubovi iz Superlige. Osečina, valjda, svesna pretnje od protivničkih igrača, koje će predvoditi bivši fudbaleri Zvezde - Miloš Bosančić i Aleksandar Kirovski.

Shvataju iz Osečine kakva je važnost meča, razumeju da im je ovo izgledna prilika da pobegnu Kačeru na tri boda i tako pet kola pre kraja naprave osetnu prednost. Naime, Osečina je uspela da putem svog Instagram profila pozove navijače na stadionu, ali to nisu bile obične pozivnice, već pozivnice fudbalskih zvezda.

Tako su se mogli videti neki od prvotimaca Crvene zvezde, koji su odlučili da u maniru kao što to rade za svoje utakmice, sada pripomognu i Osečini, pa su tako odlučili da pozovu navijače u sredu na stadion u Osečini, kako bi podržali svoj lokalni klub.

Pored Strahinje Erakovića, isto je uradio i golman i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan.

To nije sve, pošto je u ime Osečine govorio i Saša Lukić, reprezentativac Srbije i fudbaler Torina, koji je svoje prve fudbalske korake načinio u šabačkom Savaciumu, odakle ga je fudbalski put odveo i do Partizana, a potom i do Italije.

Saša Lukić očigledno nije zaboravio svoje korene, pa je i on uputio poziv navijačima.

Partizan je takođe dao i još jedan svoj "doprinos" osim bivšeg crno-belog pulena Saše Lukića, pošto je svoju reč imao i Ivan Obradović, koji je takođe pozvao navijače na stadion.

Ukoliko je suditi po samim pripremama na ovaj meč, ovo bi mogao da bude i meč godine u čitavom srpskom fudbalu, izuzimajući Večite derbije.

(Telegraf.rs)