Boriša Simanić se priključuje reprezentaciji

Ne i za meč sa Gruzijom

Na inicijalnom spisku nikog iz Crvene zvezde, ali šampion Srbije ipak će imati predstavnika u reprezentaciji Srbije na dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. godine, pošto će Boriša Simanić ipak biti sa ekipom Igora Kokoškova, odnosno njegovog pomoćnika Dejana Milojevića.

Zvezda isprva nije trebalo za reprezentaciju da dâ nijednog igrača, jer se korona virus proširio u crveno-belom taboru, ali Simanić je juče trenirao i biće u avionu za Tbilisi gde će Srbija 19. februara igrati sa Gruzijom, a onda dva dana kasnije i sa Švajcarskom.

Kokoškov - ili bolje reći njegov stručni štab, jer ni selektor neće biti tu za Gruziju - neće moći da u prvom meču računa na dva evroligaška pojačanja: 

Vasilija Micića i Marka Gudurića, koji će zbog obaveza u Anadolu Efesu, odnosno Fenerbahčeu propustiti sudar sa Gruzijom.

Međutim, nakon evroligaških mečeva putovaće u Tbilisi kako bi se stavili na raspolaganje selektoru za megdan sa Švajcarskom.

Podsetimo, na inicijalnom spisku Kokoškova, tada bez Simanića, bili su: Vasilije Micić (Anadolu Efes),Ognjen Jaramaz (Partizan), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Đeđang Lajons), Filip Petrušev (Mega), Dragan Apić (Budućnost) i Stefan Đorđević (FMP).

Mozzartsportt