Bordo kupuje Zvezdinog štopera za 700.000 evra?

Aleksandar Lukić u najužoj konkurenciji da pojača redove francuskog prvoligaša

Ima francuski Bordo istoriju kupovine u Crvenoj zvezdi. U taj klub, posle sezone u matičnom klubu, otišao je Vujadin Savić. Preko Zenita iz Sankt Peterburga do Bordoa je stigao i Vukašin Jovanović. A njihovim putem mogao bi uskoro da krene i bivši kapiten omladinskog tima Crvene zvezde Aleksandar Lukić.

Lokalni mediji pišu da je momak rođen 2002. godine jedan od najozbiljnijih kandidata da u dogledno vreme pojača centralni deo odbrane Bordoa, i da se već duže vreme nalazi u fokusu skauta pomenutog kluba.

Iako nema iskustva iz prvog tima Crvene zvezde, Aleksandar Lukić je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u Ligi šampiona za mlade. Tada je postigao i pogodak protiv Bajerna i imao još nekoliko izvanrednih partija.

Posle šestomesečnog staža u Grafičaru, momak iz Moštanice je vraćen u omladinski tim Crvene zvezde. Ovog proleća trebalo je da sa juniorima crveno-belih gostuje u Francuskoj i odigra meč protiv Anžea u Ligi šampiona. Novinari iz Bordoa pišu da je to trebalo da bude poslednji filter za Aleksandra Lukića, meč koji je trebalo da mu otvori vrata francuske lige.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Međutim, zbog pandemije virusa korona taj duel je otkazan. Lukića preko specijalizovanih platformi prate i dalje u Bordou, i početkom juna trebalo bi da donesu konačnu odluku.

Snažnom štoperu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe 2022. godine. Francuzi dodaju da bi Bordo mogao da ga dobije za skormno obeštećenje, i da bi za maksimalno 700.000 evra Crvena zvezda pustila Aleksandra Lukića.

Iako trenutno nije blizu prvog tima crveno-belih, Lukić je standardni omladinski reprezentativac Srbije. Pominjao se ranije kao moguća investicija Rendžersa i Seltika.

Mozzartsport