Bombastično pojačanje koje u Zvezdi nije pokazalo skoro ništa! Zvezdaši ga šalju u FMP

Ne ide prema očekivanjima i ne izgleda dobro poput starta sezone.

Košarkaš Crvene zvezde Ostin Holins doveden je kao veliko pojačanje iz Zenita ovog leta sa epitetom "bombe".

No, sat i dalje otkucava, a ta "bomba" nikako da eksplodira u ovoj, povredama osakaćenoj i putovanjima obeleženoj sezoni.

Pritisak je veliki, bilo da igraš u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Očekuje se najbolje od tebe i da ne podlegneš već ustaljenom bremenu koji ova dva kluba sa sobom nose. Posebno se tu misli na inostrane igrače, koji stižu sa nešto višim renomeom, skupo su plaćeni i na njima je da prave razliku i pogađaju kada je to neophodno.

Gledajući dosadašnju sezonu u AdmiralBet ABA ligi, a posebno u Evroligi, Ostin Holins je podbacio, potpuno... Odbrana je kud i kamo u redu. Agresivan je u tom segmentu, ali ko nije. To je stil igre Dejana Radonjića i ako ne igraš odbranu na određenoj razini - ispadaš i sistema. Problem je druge prirode - napadačke.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mnogo tereta palo je na Nikolu Kalinića, koji je isceđen poput krpe s obzirom na to da u proseku igra gotovo 32 minuta u Evroligi na sedam utakmica. Zapravo, samo prošle večeri, kada je već bilo poznato da Crvena zvezda neće imati šanse protiv Armanija, Kalinić nije proveo na parketu više od pola sata. Sakupio je 25 minuta.

Podršku ima u Nejtu Voltersu u poslednje vreme se aktivirao i Ognjen Kuzmić, tu je i Luka Mitrović, ali to nije dovoljno. Neophodan je čovek odluke, koji svojom ludom energijom i čudnom trojkom može da rasplamsa srca navijača i preokrene momentum utakmice u korist sopstvenog tima. Ognjen Dobrić jeste taj igrač, ali još traži formu posle povrede. Za tako nešto, Ostin Holins od kojeg se očekivalo da istupa - trenutno nije. Protiv Monaka ove sedmice upisao je treći negativni indeks korisnosti u ovoj sezoni Evrolige, dok je u AdmiralBet ABA ligi tako nešto ponovio i protiv Mornara.

Šut za tri poena mu je 24.7 odsto (7/29), neretko je tu bilo i "er-bolova", dok je za dva učinak 27.8 odsto (5/18). Prosečan broj poena u Evroligi iznosi 5.7, samo je jednom bio dvocifren i to protiv Albe, dok je do sada sakupio svega sedam asistencija. Blago je reći da je ovo loše.

Zvezdi je potreban neko poput Bilija Berona, Džordana Lojda, Lorenza Brauna ili čak Kvinsija Milera, koji je svojom ludošću pomerao tektonske ploče podno "Pionira".

Roster nije predugačak. Neće se živeti od čekanja Erona Vajta, već bi tržište ponovo trebalo da bude aktivno. Pitanje je kakav stav deli uprava, jer predsedništvo još nije odabrano, odnosno Nebojša Čović i dalje nije odlučio hoće li ostati u klubu ili ne. I tu bi mogli da se pronađu razlozi manjka aktivnosti na planu pojačanja. Čekajući izbore (u klubu)...

Sportske.net