BOMBA! Zvezdin vezista menja Matića u Junajtedu!?

Naslednik Nemanje Matića

Britanski portal navodi da mladi vezista već sada ume da donosi brze i pravovremene odluke pod pritiskom

Mladi fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović našao se u užem izboru idealnih kandidata, mlađih od 23 godine, za naslednika Nemanje Matića u Mančester junajtedu.

Britanski portal "Breakingthelines.com" uradio je analizu po statističkim parametrima i svrstao Petrovića među trojicu idealnih, uz reprezentativca Obale Slonovače Ibrahima Sangarea iz PSV-a i Engleza Harija Vinksa iz Totenhema.

foto: Starsport©

- Pre nego što je postao jedan od najdominantnijih veznih fudbalera u Evropi, Matić se razvijao u Crvenoj zvezdi, od 2000. do 2004. godine. Dve decenije kasnije, Petrović se našao u istom klubu nakon što se u avgustu 2019. pridružio iz Rada za 400.000 evra" - navodi britanski portal.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Petrović još nije sasvim 'zapalio' fudbalski svet, ali poseduje fizičku sposobnost, sposobnost za igru kratkih pasova, prekid napada rivala i brzog donošenja odluka da pod pritiskom povuče pravi potez - kaže se u objašnjenju.

Portal podseća da je Sporting iz Lisabona u junu nudio četiri miliona evra, ali da je je Zvezda tražila najmanje pet, plus 15 odsto od narednog transfera.

Espreso