BOMBA! Vilijams pojačava Crvenu zvezdu

Samo formalnosti dele Crvenu zvezdu od dogovora sa novim centrom, koji će u klub sa Malog Kalemegdana doći kao zamena za Lendrija Nnoka, sa kojim su crveno-beli raskinuli ugovor jer je ustanovljeno da Kamerunac ima određenih srčanih problema.

Pominjani Devin Vilijams praktično je dogovorio sve uslove sa Zvezdom i po povratku ekipe iz Turske, odnosno sa Glorija kupa, trebalo bi da se priključi novim saigračima.

Visine 206 centimetara i težine 122 kilograma, 26-godišnji centar spada u „teškaše“ i po načinu igre sigurno neće biti pandan kvalitetima koje ima Lendri Nnoko.

Vilijams je na srednjoškolskom nivou pohađao jednu od najprestižnijih škola kada je košarkaški program u pitanju – Montverde akademiju.

Studirao je na Vest Virdžiniji kod poznatog trenera Boba Hadžinsa, dok se na evropskom košarkaškom tržištu pozicionirao u sezoni 2018/19 kada je u dresu Bujučekmečea bio jedan od najboljih defanzivaca turske lige i najistaknutiji bloker.

Period proveden u Budućnosti u sezoni 2019/20 uglavnom je protekao po njegovim prosečnim partijama, dok je u Tofašu podsetio na najbolje dane.

Vilijams bi trebalo da obezbedi Zvezdi dubinu u napadu i snagu na niskom postu, ali će trener Obradović morati da pronađe sistemski način kako da prikrije njegove defanzivne nedostatke.

Danas.rs