BOMBA! Ukida se plej-of Superlige?!

- Ako bi se prvenstvo nastavilo za dva-tri meseca, ne bi imalo smisla da ponovo pravimo letnju pauzu pred novi šampionat

Opšta licitacija širom kontinenta o tome da li će se fudbalska prvenstva završiti i ako ne bude vremena i prostora, ko će biti šampion, ko će u Evropu, ko će da ispadne iz lige...

Mišljenja su različita, svako ima neku svoju računicu i u Engleskoj i u Italiji, Španiji, Francuskoj... Lopta je stala i u Srbiji, doduše pre samo dan, pa je samim tim aktuelizovana tema i kod nas: kako će se završiti takmičarska sezona ako prvenstva ne budu mogla da se nastave.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i doskorašnji prvi čovek Spartaka iz Subotice Dragan Simović smatra da je prerano za priče na tu temu.

„Red bi bio da malo sačekamo, da vidimo kako će se situacija sa virusom odvijati, možda za mesec-dva posustane. U tom slučaju imali bismo sasvim dovoljno vremena da prvenstva privedemo kraju, ali rano je, tek je lopta stala“, kaže Simović za MOZZART Sport.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kako kaže Simović, u ovom trenutku je svima poslednja misao u glavi ko će biti prvak države.

„Imali smo juče u Spartaku jako težak dan, jer smo gledali da igrače iz inostranstva što pre pošaljemo van Srbije, da ih pustimo kućama. Ali najveći problem je bio sa decom iz okolnih država koja igraju za omladince, kadete Spartaka. Oni su smešteni u domovima, koji se zatvaraju i šta da radimo s njima? Ne možemo da ih ostavimo na ulici. To nam je juče bila najveća glavobolja, koju smo uspeli da rešimo. Tako da nam teorija oko toga da li će Zvezda biti proglašena prvakom nije bila na pameti“.

S obzirom da je na snazi vanredno stanje i da trenutno nema ni treninga, a kamoli utakmica, jedan od vodećih ljudi FSS-a smatra da ima dovoljno vremena pred nama da se donese odluka o prvenstvu.


„Imamo razne mogućnosti. Mogao bi da se ukine plej-of, pa da se odigraju još ova četiri kola, ako više termina ne bismo imali na raspolaganju. Moglo bi da se igra u ritmu sreda-nedelja, pa bismo brzo priveli ligu kraju. U svakom slučaju, igrači su sad na odmoru, bez treninga ispašće ne samo iz takmičarskog ritma nego i iz kondicije. Ako bi se prvenstvo nastavilo za dva-tri meseca, ne bi imalo smisla da ponovo pravimo letnju pauzu pred novi šampionat. Mnogo je tema o kojima ćemo morati da razgovaramo, ali rano je još, pauza je tek počela“, poručio je Dragan Simović.

Espreso