BOMBA! Prvak Srbije ide DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA, evo i zbog čega

Takvu informaciju plasirao je londonski Tajms. Naravno, uslov je da na snazi ostanu sankcije prema ruskim klubovima

Crvena zvezda i Partizan su dobrim rezultatima doprineli da Srbija od leta 2023. godine dobije direktnog predstavnika u Ligi šampiona.

Međutim, poslednje informacije iz Londona govore da bi aktuelna šampionska trka između beogradskih večitih rivala mogla da bude dodatno zaoštrena.

Naime, londonski Tajms je plasirao informaciju da bi šampion Srbije mogao već ovog leta da dobije mesto u najjačem klupskom takmičenju na svetu. Pod jednim uslovom – da sankcije ruskim klubovima ostanu na snazi.

Tekst londonskog Tajmsa podelio je britanski novinar Sem Strit, i obrazložio saznanja uglednog lista iz Londona. Naime, UEFA navodno razmatra da mesto Rusije zauzme prva sledeća zemlja na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta, a to mesto zauzima upravo Srbija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naravno, ovakva odluka je daleko od zvanične, i sigurno je da nas čekaju brojne spekulacije tokom maja i juna.

Alo ne bi bilo čudo da UEFA potvrdi saznanja Tajmsa i tako oda priznanje rezultatima srpskih klubova, odnosno Crvenoj zvezdi i Partizanu koji su našu zemlju vinuli na 11. poziciju rang liste evropske kuće fudbala.

Podsetimo, Zvezda i Partizan su trenutno izjednačeni na tabeli dva kola pre kraja regularnog dela, a zatim sledi plej-of i sedam dodatnih kola sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Zvezda je trenutno zbog boljeg međusobnog skora u prednosti i ukoliko ekipe završe sa istim brojem bodova, imaće prednost domaćeg terena i igraće derbi na Marakani.

Mozzartsport