BOMBA! Nikola Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu

Zvezda je preotela ovog košarkaša od Barselone

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić vratio se u Crvenu zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor, objavljeno je na sajtu crveno-belih.

Kaliniću je ugovor sa Valensijom istekao, odmah su se pokrenule priče gde će nastaviti karijeru, a dugo su među favoritima bili Barselona, pa čak i beogradski Partizan.

Međutim, Partizan je brzo otpao iz te priče, dok je Barselona postajala sve upornija jer se već otarasila Adama Hange i Viktora Klavera.

Nakon što su španci objavili, navode su potvrdili i Eurohoops, ali i prestižni košarkaški novinar Emilijano Karkija, a na kraju je i Zvezda sama saopštila.

Podsetimo, Zvezda je u dosadašnjem prelaznom roku dovela Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Stefana Lazarevića i Erona Vajta, dok bi dolazak Nikole Kalinića bio ogromno pojačanje u ovom klubu.

Nikola Kalinić je rođen 08.11.1991. godine, prve korake načinio je u rodnoj Subotici, da bi nakon epizoda u Vojvodini i Radničkom svoj ogroman talenat materijalizovao dolaskom u Crvenu zvezdu gde je u samo jednoj sezoni osvojio tri trofeja.

Nakon toga odlazi u Fenerbahče gde osvaja Evroligu i trofeje u turskom šampionatu i kupu, a prethodne sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca Valensije.

Paralelno sa klupskim ostvarenjima bio je deo reprezentacije Srbije i osvajao je medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2014 i 2016.godine.

(Telegraf.rs)