BOMBA! Dragan Stojković Piksi preuzima reprezentaciju SRBIJE!?

Jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora nikad bliži preuzimanju kormila reprezentacije u kojoj se proslavio kao kapiten.

Piksija najviše motiviše Mundijal i novi odlazak na Svetsko prvenstvo!

Ni Vladan Milojević, ni Savo Milošević, ni Slaviša Jokanović, ni Veljko Paunović, ni Remon Domek, već - Dragan Stojković!

Legendarni Piksi, gotovo izvesno, biće selektor Srbije u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, nezvanično saznaje Kurir iz više izvora.

Zvaničnih reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije, pa i od samog Piksija - nema, ali svi su izgledi da će jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora dobiti novu ulogu u svojoj bogatoj karijeri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ime novog selektora najverovatnije će biti objavljeno do kraja ove kalendarske godine - stoji u saopštenju FSS od pre dva dana, kad je sporazumno razrešen dužnosti Ljubiša Tumbaković.

Piksi se i ranije pominjao kao kandidat za selektora Srbije, me|utim, do realizacije ideje bivših i sadašnjih čelnika Saveza nikada nije došlo. Kako se saznaje, pregovori su sada u završnoj fazi, a Dragana Stojkovića najviše motiviše odlazak na Mundijal.

Nesporno je da Srbija ima odlične fudbalere, zaslužila je konačno i veliko ime u ulozi selektora. A Piksi to svakako jeste.

FOTO: STARSPORT©

Ovako je pričao

Mi smo slučaj za posmatranje ako ne odemo na Euro

Piksi je u intervjuu za Kurir uoči baraža za Evropsko prvenstvo dao pravu analizu srpske reprezentacije.

- Mi smo slučaj za posmatranje ako ne odemo na Euro - između ostalog je rekao Stojković, ubeđen kao i 99 odsto nacije da će Srbija ipak eliminisati Škotsku u finalu baraža na Marakani.

Otkrivamo

Veljko tražio i Reding i Srbiju

U iščekivanju novog selektora jedno je sigurno - Slaviša Jokanović i Veljko Paunović odbili su poziv FSS, obojica zbog jakih ugovora sa svojim klubovima. Kako Kurir saznaje iz samog FSS, Veljko Paunović je u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveza Markom Pantelićem tražio da bude i trener Redinga i selektor Srbije, na šta je dobio odričan odgovor.

FOTO: PROFIMEDIA

Novi posao

Tumba preuzima Piksijev klub

Ljubiša Tumbaković očito neće dugo čekati novi posao pošto već ima na stolu bogatu ponudu Guangd`oua RF, kluba koji je do pre nekoliko meseci vodio Dragan Stojković Piksi. Tumba je već radio u Kini, gde je 2008. osvojio čak titulu sa Šandongom. Ova rokada kao da nije slučajna.

FOTO: EPA/YURI KOCHETKOV

Kandidati

 Miloje i Savo rezervna opcija

FSS uporedo pregovara s nekoliko kandidata. A ukoliko se, ipak, izjalove pregovori s Piksijem, prve sledeće opcije su Vladan Milojević i Savo Milošević. Miloje ima prednost kao trener koji je tri godine zaredom uvodio Zvezdu u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

FOTO: STARSPORT©

Goran Anđelković / Kurir sport