BOMBA! DOGOVOR JE POSTIGNUT!? Katai prelazi u Crvenu zvezdu za 480.000 evra

Još par sitnih detalja da sjajni napadač potpiše za Zvezdu

Crvena zezda je vrlo blizu dovođenja najvećeg pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Prve vesti govorile su o tome da i pored velike želje Dejana Stankovića i Zvezdana Terzića, Aleksandar Katai želi da se oproba na azijskom kontinentu i da srpski šampion neće imati novca za dovođenje. Međutim, ofanziva čelnika crveno-belih tokom ove radne sedmice, trebalo bi narednih dana da urodi plodom.

Crvena zvezda je u poodmaklim pregovorima sa menadžerima potencijalnog reprezentativca Srbije. I sluti da će vrlo brzo saradnja biti sklopljena na obostrano zadovoljstvo.

Današnji Infomer piše da će Katai biti ponuđen ugovor težak 480.000 evra godišnje (40.000 mesečno), i da će na taj način majstor fudbala iz Srbobrana biti svrstan u red najplaćenijih igrača Crvene zvezde. Posebno, ako se na Marakani budu odlučili na redukuju plate igračima posle pandemije virusa korona. Trenutno, u Crvenoj zvezdi veća primanja imaju kapiten Borjan, El Fardu Ben i već otpisani Garsija.

Kataiji je pristao na Zvezdine ponuđene uslove, a kada se bude vratio iz Amerike, vodiće se pregovori o ostalim detaljima ugovora. Kao slobodan igrač, pošto se rastao sa LA Galaksijem posle ispada supruge Tee na društvenim mrežama,Aleksandar Katai može da računa na novac koji mu sleduje odmah posle potpisa.

Ništa neuobičajeno u svetu fudbala kada je reč o transferima. Informer piše da se na Marakani nadaju da će Katai pokazati razumevanje, posebno što bi u Zvezdi imao slična primanja kao u Los Anđelesu, gde je po sezoni inkasirao 650.000 dolara. A svi znamo da su standardd i troškovi života u Beogradu i Los Anđelesu neuporedivi.

Prema pojedinim informacijamaiz Ljutice Bogdana Katai je pokazao veliku želju da se vrati u Beograd. Svestan da bi posle jedne dobre sezone u Zvezdi mogao da se nada milionskom ugovoru na Bliskom Istoku. Međutim, isto tako Katai je bio deo Crvene zvezde kada primanja nisu bila redovna pojava.

Kao deo ekipe Nenada Lalatovića i Miodraga Božovića dešavalo se da ne primi platu i po nekoliko meseci.

Zbog toga Katai želi da se osigura, čak i dobije pismene garancije da će imati realtivno redovna primanja. Na Marakani su se tokom pregovora pozivali na kontrolu UEFA.

Uz već pristiglog Spiridonovića i konstantnog Bena, Katai bi trebalo da bude osnovno oružje Dejana Stankovića u ofanzivnom delu manevra. I da Crvenoj zvezdi donese ono što joj je u dobrom delu sezone nedostajalo – suvi talenat. 

Mozzartsport