Boaći oprostio Zvezdi više od 250.000 evra

U pitanju su četiri mesečne plate i premije

U drugom mandatu nije bio pravi. Samo povremeno, u retkim situacijama Ričmond Boaći je podsećao na napadača koji je u tokom premijerne epizode u Crvenoj zvezdi bio ala od napadača.

Tada je dao veliki doprinos u uspesima tima Vladana Milojevića, bio jedan od najzaslužnijih za prvo evropsko proleće posle četvrt veka.

Poslednjih godinu dana se mučio sa povredama. Nije uspeo da uhvati ritam, ali je prilikom rastanka sa srpskim šampionom napravio veliki gest. Prema saznanjima MOZZART Sporta Ričmond Boaći je Crvenoj zvezdi oprostio dug od 250.000 evra.

Ili jop preciznije: četiri mesečne plate od 40.000 evra i određne premije za kolektivne uspehe.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pri povratku u Crvenu zvezdu, poslednjeg dana prelaznog roka 2018. godine, Ričmond Boaći je potpisao ugovor na dve i po godine sa srpskim šampionom.

Crveno-beli su mu isplaćivali 40.000 evra mesečno, ostatak je pokrivao kineski Đangsuu. I to veliki ostatak od 100.000 evra.

Iz Crvene zvezde su potvrdili agenciji Tanjug da je bivši reprezentativac Gane napravio sjajan gest.

„ Boaći se rastao sa klubom uz oprost većeg dela duga, uvažavajući trenutnu situaciju. Drago nam je što igrači Zvezde imaju visoku svest prema trenutnoj situaciji i velikim gubicima kojima su izloženi svi fudbalski klubovi“, rekli su iz Zvezde Tanjugu.

Računajuči dva mandata Ričmond Boaći je za Crvenu zvezdu postigao 60 golova. Jedan je od najboljih stranaca u istoriji crveno-belih, bez obzira na slab učinak u prethodnih godinu dana.

Mozzartsport