Bivši vezista Crvene zvezde odbio da igra za BiH

Zanimljiva priča vezana za Mihaila Ristića i njegovu odluku da igra za Orlove

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić, sada ćlan francuskog Monpeljea, dočekao je da u četvrtak veče debituje u dresu fudbalske reprezentacije Srbije!

Momak iz Republike Srpske najpre je (ne)očekivano dobio poziv selektora Ljubiše Tumbakovića, gledajući reakciju javnosti, a onda je u jednom od najvažnijih mečeva Orlova u novijoj istoriji pokazao da je tu gde pripada.

Jeste meč u Oslu počeo bojažljivo, ali je, kako je vreme odmicalo, bivao je sve bolji i bolji i ozbiljno se kandidovao da u formaciji 3-5-2 bude prvi izbor tog levog bočnog igrača.

Međutim, malo je falilo da Ristića ne gledamo u četvrtak veče u Oslu - da se pre nekoliko godina ispred svlačionice Crvene zvezde nije dogodio presudan razgovor da popularni Rile obuče dres Orlova umesto onaj Bosne i Hercegovine.

intervjuu za Telegraf koji je dao 2014. godine, tada ne toliko poznat Ristić je objasnio kako nije otputovao za Sarajevo gde su ga čekali.

Zvali su me iz Sarajeva i praktično je sve bilo dogovoreno. Trebalo je da odigram jedam meč za Zvezdu i da nakon njega krenem u BiH. Tata me je čekao napolju. U svlačionici, posle meča, prišao mi je direktor Zvezdine omladinske škole (tadašnji) Srđan Vasiljević i rekao: ''Mali, požuri. Čeka te neko ispred''

Mihailo Ristić

Mihailo Ristić pored Luke Jovića Foto: MN Press

- Bio je to selektor Paunović (tadašnji). Pitao me je da li želim da igram za Srbiju. Bez dvoumljenja sam pristao. Da je kojim slučajem bilo - Srbija ili Republika Srpska, onda bih razmislio. Ovako, dileme nije bilo i drago mi je zbog toga - rekao je Ristić pre šest godina.

(Telegraf.rs)