Bivši trener Zvezde završio u bolnici

Problemi.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović, koji trenutno predvodi Levski iz Sofije, 30. marta ima je pozitivan test PCR na koronavirus. Iskusni stručnjak nije samo u karantinu, već je smešten u bolnicu, prenose bugarski mediji.

Stanje 51-godišnjeg Slovenca srpskog porekla je stabilno, ali se procenjuje da bi trebalo da bude pod medicinskim nadzorom.

Stojanović će biti na bugarskom VMA još najmanje nekoliko dana, kako bi se videlo da li može da dođe do promene u njegovom stanju, kao posledica infekcije koronavirusom.

Ukoliko ne dođe do promena, trener će biti otpušten iz bolnice da bi nastavio oporavak kod kuće. Slaviša Stojanović je bio u poseti Srbiji, ali je po povratku u Bugarsku morao da uradi obavezan korona test, na kome je bio pozitivan.

Slaviša neće moći da vodi treninge najmanje do sredine aprila, a najmanje naredna dva meča – prijateljski protiv Slivniškog Geroja u subotu i gostovanje Černomorecu iz 11. aprila. U najboljem slučaju, na klupu će se vratiti 18. aprila u derbiju protiv Ludogoreca.

Inače, bivši trener Zvezde nije jedini zaražen koronavirusom u Levskom. Vezni igrač Simeon Slavčev takođe je bio pozitivan na PCR testu i nalazi se u karantinu. Pozitivan je bio i 18-godišnji napadač Martin Petkov, ali karantin mu ističe pre meča u Varni.

Srbijadanas