Bivši talenat Crvene zvezde, MVP Evrolige, pojačava Partizan!?

Prema nekim glasinama Vojislav Stojanović će pojačati crno-bele

Zoran Savić danas će biti promovisan u novog sportskog direktora Partizana, ali prema nekim informacijama o kojima bruji košarkaška čaršija već je uspeo da odradi jedan transfer.

Naime,  prema informacijama iz Italije u Partizan bi ttrebalo da stigne Vojislav Stojanović (24,  196 cm) koji igra na poziciji beka. On je inače klijent agencije za igrače koju zastupa brat Zorana Savića.

On se posle dve godine u Vanoli Kremoni rastao sa klubom, pa je slobodan u izboru nove ekipe od leta 2020.

Stojanović je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a zatim i u juniorskoj selekciji gde je igrao sa godinu dana starijom generacijom. U crveno-belom dresu je 2014. godine osvojio Evroligaški Najk turnir za juniore.

Na tom turniru je izabran za MVP turnira, sa prosečnih 13,5 poena, 6,3 skokova, 4,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti

Iako veoma mlad početkom 2014. godine uspeva da zabeleži prve minute u seniorskoj selekciji Crvene zvezde, pre svega zbog odlaska Blejka Šilba.

Narednu sezonu provodi u ekipi FMP-a igrajući domaću ligu. Nakon toga dobija ponudu od Crvene zvezde da potpiše četvorogodišnji ugovor. Tu je nastala prava drama.

Stojaković pod uticajem svog menadžera Zorana Savića on odbija ponudu i odlučuje se za odlazak u italiju u Orlandinu.

Orlandina je nudila malo obeštećenje od svega 10.000 evra što je Crvena zvezda odbila, pa je spor završen na arbitraži FIBA. FIBA je presudila na nešto veće obeštećenje od 29.000 evra, što je izazvalo gnev Crvene zvezde koja je reagovala saopštenjem u kojem je žestoko napala Vojislavljevog menadžera i njegovog brata.

Međutim, bilo kako bilo Stojaković u Orlandini nije imao zapažene igre, pa je prešao 2018 u Vanoli Kremonu, međutim, ove sezone ga nema u rosteru pa je logično da promeni sredinu i dođe Partizan.

Telegraf.rs