Bivši škotski napadač IZNENADIO! “Nije bio penal za Rendžers, VAR je to morao da vidi”

Nekadašnji golgeter već otpisao šampiona Srbije

Tri gola prednosti sa kojima će Rendžers stići na revanš sa Crvenom zvezdom zakazan za 17. mart predstavljaže dragocenu zalihu za škotski tim, a nakon prvog od dva susreta deo javnosti na Ostrvu već razmišlja o četvrtfinalu Lige Evrope.

Jedano od onih koji smatraju da je posao već završen je i Tam Mekmanus, nekadašnji fudbaler Hibernijana.

Gostujući na škotskoj televiziji, bivši napadač je istakao da je utakmica u Glazgovu potvrda da rendžers ima evropski tim.

"Rendžers je ostvario fenomenalan rezultat. Verovao sam da će Rendžers lako pobediti, bio sam siguran da će se plasirati u narednu fazu sa dve pobede. Rendžers je stvoren za evropski fudbal, posebno protiv timova koji igraju otvoreno, kada prete kao što je to činila Zvezda", rekao je Mekmanus.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Uprkos pobedi domaćina, nekadašnji golgeter naglasio je da je razlika u prikazanom manja od tri gola.

"Ne smatram da je trebalo da bude 3:0, Rendžers je bolje prošao. Promašeni penal je bitan momenat takođe, Rendžers ume da iskoristi sve što mu se pruži".

Revanš iz Mekmanusove perspektive neće doneti veliki preokret.

"Posle 3:0 očekujem da u Beogradu bude nerešeno. Rendžers će postići gol i na strani i proći će dalje. Uspeh Rendžersa je fantastičan za štotski fudbal i nacionalni koeficijent".

Mekmanus se osvrnuo i na sudijske odluke istakavši da su sva tri ofsajda pre poništenih golova Zvezde bila opravdano dosuđena.

"VAR se pokazao u dobrom svetlu, ali smatram da je Rendžers imao sreće kod penala. Za mene start Srnića nije bio za jedanaesterac. Rajan Kent je izgubio kontrolu nad loptom i naleteo na nogu protivničkog igrača. VAR analizom je to moralo da bude ustanovljeno", kazao je Škot.

Mozzartsport