Bivši reprezentativac i deo legendarne generacije Španije je novi pomoćnik Dušku Ivanoviću

Duško Ivanović nastavlja sa promenama

Crvena zvezda se prvo rastala sa trojcom ljudi iz stručnog štaba, klub su napustili Marko Simonović, Branko Jorović i Marko Dimić, a sada je došlo pojačanje. Klub sa Malog Kalemegdana je objavio da je novi član struke Španac Karles Marko.

Nekadašnji španski košarkaš i reprezentativac te države rođen je 1974. godine i biće pomoćnik Dušku Ivanoviću u nastavku sezone. On je u trenerskoj karijeri bio asistent u Manresi, a potom je vodio Oviedo i Palensiju. Ipak, mnogo je poznatiji po svojoj igračkoj karijeri.

Najveće uspehe je ostvario kao reprezentativac gde je 2003. godine na Eurobasketu u Švedskoj uzeo srebro u ekipi sa Pau Gasolom, Huanom Karlosom Navarom, Felipeom Rejesom, Horheom Garbahosom, Karlosom Himenezom...

U klupskoj karijeri je najpoznatiji po svoje četiri sezone u Huventudu, a igrao je i za Valjadolid, Hihon, Betis, Manresu i Saragosu. Kako navode iz kluba Karles Marko će se u rad stručnog štaba Crvene zvezde uključiti od vikenda, što znači da će debitovati na klupi za duplo kolo Evrolige protiv Albe i Makabija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telergaf.rs)