Bivši predsednik Spartaka šokirao Zvezdaše: “Dzjuba u Zvezdi? Glupost!”

Uporedio je nekadašnji čelnik moskovskog velikana Dzjubinu platu sa budžetima celokupnih superligaških ekipa

Kao bomba odjeknula je vest da je Artjom Dzjuba moguće pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu, ali Andrej Červičenko, nekadašnji predsednik moskovskog Spartaka, prvog Dzjubinog kluba odbacuje tu mogućnost.

U razgovoru za ruski "Čempionat" Červičenko je potpuno odbacio mogućnost da iskusni ruski napadač pojača beogradske crveno-bele.

- Crvena zvezda? Srbija nije opcija i ta vest je glupost - rekao je Červičenko, pa onda objasnio i na čemu se zasniva njegovo mišljenje:

Zamislite samo, Srbija i zahtevi koje Dzjuba ima za platu! On sam zarađuje koliko ceo klub koji je treći, eventualno četvrti na tabeli srpskog prvenstva. Srpski fudbal se zasniva na prodaji mladih igrača. Ljudi tamo malo zarađuju, zbog čega su ljuti i žele da odu. U Srbiji praktično nema stranaca i zašto bi onda odjednom poželeli da daju milione Dzjubi? Ne razumem to. Tamo ima toliko mladih, hrabrih i snažnih fudbalera kao što je Dzjuba, tako da bi svako pre forsirao igrača kog može da unovči, nego da Dzjubi plati milione.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dzjubi ugovor sa Zenitom ističe na kraju tekuće sezone, i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena. Ostaje pitanje gde bi Dzjuba mogao da pređe van ruske lige, zbog sankcija Rusiji i odnosu ostalih evropskih država prema ruskim državljanima.

(Telegraf.rs)