Bivši napadač Zvezde u smrtnoj opasnosti

Nekadašnji lekar Dinama iz Bukurešta upozorava rumunsku javnost na probleme Slavka Perovića

Srpski internacionalac Slavko Perović (30), koji nosi dres rumunskog prvoligaša Dinama iz Bukurešta, nalazi se u smrtnoj opasnosti, tvrdi nekadašnji doktor ovog kluba.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Napretka, Rada i turskih klubova, kolabirao je sredinom februara tokom gradskog derbija sa ekipom FCSB-a, a rumunski lekar Adrijan Motoača smatra da bi smrt mogla da ga zadesi u svakom trenutku na fudbalskom terenu.

- Perović ima stari problem sa srcem koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju Afrikanci. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvesnim odstupanjima - rekao je Motoača za rumunski GSP.ro.

Nekadašnji lekar Dinama strahuje da bi ovom klubu mogao da se ponovi nesrećni slučaj Kamerunca Patrika Ekenga koji je umro u 26. godini na terenu od srčanog udara 2016.

- Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vreme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri meseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umesto da prate njegovo stanje, u klubu ga teraju ga da trenira i to je pogrešno - dodaje Motoača.

Zanimljivo da je pomenuti lekar napustio Dinamo iz Bukurešta 2019. godine zbog sukoba sa čelnikom Florinom Pruneom.

Slavko Perović je najbolji strelac Dinama i jedan od najboljih igrača velikana iz Bukurešta ove sezone, iako je propustio pola sezone zbog problema sa srcem.

- Iz medija sam saznao da imam probleme sa srcem. Nije prvi put da čujem tako nešto. Za sada treniram normalno, videli ste da igram. Nemam nameru da stanem, nastaviću karijeru i igrati fudbal - poručio je Slavko Perović.

(Telegraf.rs)