Bivši igrač Zvezde pojačao Voždovac

Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena - rekao je Pejčinović

Tokom dana je Voždovac najavljivao “bombu” prelaznog roka i to su potvrdili najzvučnijim transferom kluba. Posle Nemanje Vučića, Filipa Stuparevića i Despota Mihailovića koji su predstavljeni u poslednja 24 sata, novi fudbaler Voždovca postao nekadašnji reprezentativac Srbije -Nemanja Pejčinović!

Bivši igrač Rada, Crvene zvezde, Herte, Nice, Lokomotive i kineskog Čančuna je odlučio da dođe na “krov”.

-Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom. Želeo bih da posle 10 godina opet „osetim“ srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio. – bile su prve reči Pejčinovića poslepotpisivanja ugovora.

Svestan je da će u klubu, u kom prednjače mlađi igrači, imati ulogu lidera na terenu i van njega.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

-Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena. Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način, i u meri kojoj je to potrebno. Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju. – iskren je iskusni defanzivac, kojeg je nasmejala konstatacija da će njegov nekadašnji saigrač, Rade Koković sada biti – njegov trener.

-Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos.

Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija, i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone sa Voždovcem, Pejčinović „iz topa“ odgovara – Evropa.

- Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati - zaključio je Pejčinović.

Iskusni defanzivac je zadužio dres sa brojem 33 i našao se na spisku putnika za sutrašnji kontrolni meč sa TSC. Iz kluba su saopštili da će imati pravo nastupa za meč protiv Mladosti u Lučanima, kao i da je ovim završen prelazni rok.

Novosti