Bivši fudbaler Crvene zvezde u policiji na saslušanju, evo i zbog čega

Novi skandal?!

Kada je srpski internacionalac Aleksandar Mitrović 2015. godine prešao iz Anderlehta u Njukasl, belgijski klub je na ime obeštećenja dobio 18 miliona evra.

Tadašnji predsednik belgijskog velikana Herman van Holsbek povezan je sa nekolicinom malverzacija, a jedna od tih vezuje se upravo za ovaj transfer.

Bitnu ulogu u celokupnom transferu imao je Mitrovićev nekadašnji agent – Nenad Jestrović. On je ubrzo saslušan u Beogradu, a evo šta je rekao za belgijske medije:

‘Pozvala me je srpska policija. Odgovorio sam na sva njihova pitanja, jer nemam šta da krijem. Da, ja sam bio čovek koji je Mitrovića prebacio iz Partizana u Anderleht i za to sam dobio proviziju. Van Holsbek je, međutim, dao autorizaciju i Kristofu Henrotaju, koji je potom takođe dobio svoj deo provizije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kada je Mitrović dve godine kasnije otišao u Njukasl, više nisam bio uključen u posao. To su sve preuzeli menadžeri Kristof Henrotaj i Ranko Stojić. Da, njihova provizija za taj posao je bila ogromna. Da li je i Van Holsbek nešto dobio, ne znam.’

Hotsport.rs