Bivšem igraču Zvezde pretukli sina, namamili ga kod škole i polomili nos

U pitanju je sin Predraga Sikimića, nekadašnjeg napadača koji je sa crveno-belima osvojio titulu i dao gol na derbiju

Velika bruka viđena je pre nekoliko dana u Smederevu, u blizini Osnovne škole "Dr Jovan Cvijić", kada je sin (14) nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Predraga Sikimića pretrpeo vršnjačko nasilje u kom mu je polomljen nos.

Prema saznanjima Telegrafa, incident se dogodio 23. maja na 30 metara od škole, kada su dvojica učenika sedmog razreda i jedan srednjoškolac namamili Sikimićevog sina iza jedne zgrade i tamo mu zadali nekoliko udaraca.

Povod za ovaj napad leži u tome sto je dečak dobio sramotne uvrede na račun majke koja je, inače, nastavnica fizičkog vaspitanja u pomenutoj školi, a sve zbog toga što im nije dozvolila da igraju fudbal.

Te uvrede su stigle do Sikimićevog sina koji je dobacio "ma videće oni", ali u nameri da verbalno okonča bilo kakvu svađu nesrećni dečak je namamljen u klopku.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najpre je na njega nasrnuo jedan od učenika sedmog razreda, od napada drugog se odbranio, da bi mu i srednjoškolac zadao nekoliko udaraca.

Telegraf je u međuvremenu stupio u kontakt sa Sikimićem, koji je dres Zvezde nosio od 2015. do 2017. godine i sa kojom je bio šampion. Strelac gola u 151. večitom derbiju najpre nije želeo da govori ovoj temi, ali je odlučio da "otvori dušu" kako bi u budućnosti sprečio da se išta slično dogodi.

Kroz razgovor sa Sikimićem shvatili smo, nažalost, da u ovom slučaju fizičke rane dosta manje bole od onih psihičkih koje porodica proživljava.

Nije samo taj čas bio okidač.Više puta je to radio, jer supruga predaje tim sedmacima. Inače su problematični. Škola kao škola, najbolja je u Smederevu. I ne želim o njoj ništa loše da kažem, ali želim da, kao bivši sportista, utičem da se ovo više ne ponavlja i da moj dečak bude poslednji koga su udarili - rekao je Sikimić za naš portal i dodao:

Kako spava moja supruga, sa kojim strahom mlađi sin ide u školu i koliko se ćerkica plaši kada vidi brata sa zavojima, to se ne može opisati. Samo mi znamo kako nam je. Mlađi sin će ići u školu, ali uz moje prisustvo. A deca koja nisu još napunila ni 14 godina naprave šta naprave i ne odgovaraju. To je ono što me najviše boli!!!

Podsetimo, Sikimić je imao bogatu fudbalsku karijeru, a pored Crvene zvezde igrao je još za Lirs, Rad, Vojvodinu, Amkar, Ural , Radnički Kragujevac, Smederevo, Voždovac...

(Telegraf.rs)