“Bio sam siguran da ću završiti u Zvezdi, ali mi je Olimpijakos promenio život”

Lazar Ranđelović otkrio kako je umesto Beograda završio u Atini

Bio je jul 2018. godine i Radnički iz Niša je gostovao na stadionu „Rajko Mitić“ gde je izugbio od Crvene zvezde sa 2:0, ali se i tad videlo da je Lazar Ranđelović poseban igrač, pošto je prodorima po levoj strani mučio odbranu srpskog šampiona.

Mnogima se učinilo tada da će momak rodom iz Leskovca završiti na Marakani, a zašto se to nije desilo otkrio je sam u intervjuu grčkoj Gazeti.

- Kada sam stigao u Radnički, igrali smo protiv Zvezde i baš sam se dobro pokazao. Dva dana pre kraja prelaznog roka tog leta, pozvali su me crveno-beli i ponudili ugovor. Sanjao sam da se prebacim na viši nivo i 90 odsto sam bio siguran da ću potpisati za Zvezdu. Sam sebi sam govorio: „Lazare, ovo šansu ne smeš da propustiš“. Poslednjeg dana prelaznog roka pojavio se Olimpijakos, nisam mogao da verujem da me tako veliki klub želi posle samo jedne utakmice - seća se Ranđelović.

Tada mu je menadžer Vasilis Panajoptakis saopštio da dolazi u Niš na pregovore.

HTML5 Icon

- Pokazao mi je ugovor, čak ni tad nisam mogao da verujem. Morao sam da biram da li da idem u Zvezdu ili da potpišem za Olimpijakos, s tim što bih ostao na Čairu do kraja sezone, u vidu pozajmice. Pričao sam i sa članovima porodice, shvatio da ne možete da kažete „ne“ kad vas zove Olimpijakos. Razumete. Sledećeg dana sam se sa agentom zaputio u Atinu i potpisao ugovor. Sve se desilo u samo dva dana. U trenucima kad sam bio siguran da ću završiti u Zvezdi, Olimpijakos mi je promenio život - ističe Ranđelović.

LAZAR RANDJELOVIC

Foto: MN Press

Već u 21. godini je osetio šta znači profesionalizam. Sada živi na taj način, ne meša emocije. Mada...

- Da, navijam za Zvezdu, ali ne toliko vatreno. Ako bih imao opciju da pređem u Partizan ili među crveno-bele, izabrao bih Zvezdu. Moja porodica navija za taj klub, pa i ja - zaključio je Ranđelović, koji trenutno nastupa za španski Leganes kao pozajmljen igrač iz Pireja.

(Telegraf.rs)