“Bio sam 4 godine u Partizanu, ali Zvezda je za mene svetinja! Ne mogu da navijam za crno-bele”

Još jednom je Milko Đurovski govorio o tome kako je crveno-bela boja i dlaje njegova, iako je igrao i u Humskoj

Milko Đurovski, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Partizana, dao je jedan intervju za "Glas Srpske" u kom je još jednom pričao kako je Marakanu zamenio Humskoj!

Međutim, i pored toga što je nosio crno-beli dres, Milko je priznao da je i kao igrač Partizana uvek navijao za Zvezdu.

Zvezda je za mene svetinja, ali Zvezda do 1991. godine. Mene je Zvezda “napravila” zbog nje ste i došli ovde, jer me je ona stvorila. Obožavam Zvezdu. Moraš da shvatiš, u bivšoj Jugoslaviji, ako igraš za Zvezdu to je vrh ne moraš za nikog više, kakav Real Madrid, kakvi bakrači... Garantujem ti da bi mnogi Španci, Italijani, nebitno, sve dali u to vreme da igraju za Zvezdu - rekao je Đurovski i dodao:

- Dok postoje Zvezda i Partizan uvek će se pitati zašto sam to uradio. Ima svega tu, ali najviše ima u tome što sam bio drugačiji. Tada me nisu pare zanimale. Dinamo mi je davao kuću na Pantovčaku. Hteo sam da me pamte, tako sam tad razmišljao. Uvek je bilo u Zvezdi tada, dođe igrač sa strane i njemu sve daju, a naša deca neka sačekaju. Kada je u pitanju navijanje u derbiju, uvek navijam za Zvezdu. Evo recimo, u ono vreme kada sam igrao u Partizanu, kad se završi utakmica, ako smo igrali u isto vreme, uvek sam pitao šta je uradila Zvezda. Okoreli sam zvezdaš i ne mogu da navijam za Partizan. Bio sam četiri godine u Partizanu pa mi je i on drag, ali ne može to da se meri koliko volim Zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Otkrio je Đurovski i šta se sve dešavalo kada je trebalo da pređe u Partizan iz Zvezde.

Bio sam u Pragu 15 dana i čekao da mi prebace lovu ovi iz Partizana. Sa mnom je tada bio samo jedan Mile Fosna da mi sredi taj novac, a bio je još jedan njegov prijatelj koji me je kao čuvao. Posle smo bili u Titovim lovištima u Osijeku. Onda sam se vratio u Beograd i prvi dan sam otišao u Zvezdu da se pozdravim sa svima. Bili su Cvele (Vladimir Cvetković) i Džaja (Dragan Džajić). Oni me gledaju. Cvele će odmah: “'Aj, sedi da se dogovorimo. Koliko ti oni daju, mi ti damo duplo”.

- Nisu verovali kad sam im rekao da sam došao da se pozdravimo. Onda se Cvele opet nadovezao: “Mi bismo ti dali duplo, ali sve lažne pare hahahah....” Ovi iz Partizana su čuli gde sam i kreće jurnjava. Diže se policija. Posle toga su me uzeli i nisu puštali do ujutro i prvi sam potpisao. Odem posle u Zemun i zaspim. Probudim se oko pola osam i pročitam u novinama, a ono piše - “Milko Đurovski potpisao za Partizan!” Ja ne verujem, a onda rekoh: “Au?!” Nisam sebi verovao dok nisam potpisao i onda je bilo gotovo.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: