Bio je najveća prevara srpskog fudbala: “Zvezdin Ibrahimović” ima novi klub, ušao je u istoriju kluba, ali opet nije dao gol (VIDEO)

Eli Babalj posle nekoliko meseci pauze, ponovo se vratio fudbalu.

Crvena zvezda je u svojoj istoriji imala mnogo promašaja kada su u pitanju pojačanja, ali jedno od najvećih bio je Eli Babalj, koji je doveden iz Australije u eri dok je trener kluba bio Robert Prosinečki.

Babalj je tada najavljivan kao "novi Mark Viduka" australijskog fudbala, a zbog konstitucije, kao i porekla sa Balkana (rođen u Sarajevu 1992. godine), navijači su ga prozvali "Zvezdin Ibrahimović".

Ali, Eli se nije naigrao na Marakani, ali ni kasnije u svim klubovima u kojima je igrao. Za šest godina dao je samo jedan gol, iako igra napadača.

Trenutak pre nego što je Babalj postigao jedini gol u dresu Zvezde; Foto: MN Press

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Plaćen je tada za Zvezdine uslove ogromnih 350.000 evra, ali je posle 6 meseci vraćen u Australiju. Za Zvezdu je odigrao šest utakmica i dao jedan gol, protiv Smedereva 29. septembra 2012. godine.

Po odlasku sa Marakane karijeru je nastavio u Holandiji, gde ga je kupio AZ Alkmar, ali ga je ovaj klub često slao na pozajmice. Igrao je i u Češkoj, pa čak i u Iniji, da bi na kraju 1. januara ostao bez kluba, nakon neuspešne epizode u ekipi ATK iz Indije.

https://www.youtube.com/watch?v=V9XYXuQy1h8

Ipak, ni tako očajna statistika (koja je uzrokovana i povredama), nije smetala Brizbejn Roaru da ga angažuje pre nekoliko dana.

Babalj je potpisao za 9. tim A lige u Australiji (ukupno ima 10 ekipa), a za vikend je ušao u istoriju kluba kao 150. igrač koji je nastupio za ovaj tim u najvišem rangu australijskog fudbala.

Telegraf.rs