Bio je biser koji je igrao za AJAKS, došao u Zvezdu kao veliko pojačanje, a otišao nakon godinu dana…

Dejan Meleg se već priključio fudbalerima Radničkog iz Niša na pripremama

Crvena zvezda je počela sa rasterećivanjem igračkog kadra, a prvi igrač koji je bio "prekobrojan" i koji je pronašao novu sredinu je Dejan Meleg.

On nije krenuo put Austrije na pripreme Zvezde, već je ostao u Beogradu, gde je dogovorio saradnju i pozajmicu u Radničkom iz Niša.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev potvrdio je za Telegraf da je Meleg već na pripremama Nišlija.

- Meleg je već došao, on se priključio našim igračima na pripremama u Sloveniji - rekao je za Telegraf Ivica Tončev.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Meleg je prošle godine došao u Zvezdu kao jedno od najzvučnijih pojačanja. Otišao je iz Vojvodine svojevremeno u Ajaks 2013. godine sa statusom bisera srpskog fudbala.

Dejan Meleg

Dejan Meleg je prošle godine potpisao ugovor na 3+1 sa Zvezdom; Foto: crvenazvezdafk

Međutim, u Amsterdamu se, tada 19-godišnji Meleg nije najbolje snašao i ubrzo je počeo pad u njegovoj karijeri. Selio se na razne pozajmice, vratio se u Vojvodinu, posle nastavio karijeru u Turskoj, da bi zatim potpisao za Zvezdu.

Na pripremama u Austriji prošle godine bio je jedan od najzapaženijih igrača, ali kada je sezona počela prestao je da dobija šansu. Odigrao je svega nekoliko utakmica za crveno-bele i više je bio na klupi ili čak i van konkurencije, pa je odlazak sa Marakane bio logičan potez.

Ipak, crveno-beli veruju da bi on u Radničkom mogao da "oživi karijeru" i da se onda vrati u Zvezdu u pravom ritmu. Uspešnu saradnju Zvezda i Radnički su već i imali u prošlosti kada je u pitanju Milan Pavkov, koji je godinu i po dana proveo u Radničkom kao pozajmljeni igrač Zvezde.

telegraf.rs