Bez navijača na derbiju…

Po svemu sudeći najveća utakmica srpskog fudbala će se igrati pred praznim tribinama

Iako je bilo najava da bi predstojeći 163. Večiti derbi mogao da se igra pred navijačima u smanjenom broju, čini se da ipak od toga ništa neće biti.

Na sednici Kriznog štaba održanoj ove srede bilo je reči i o utakmicama od većeg društvenog značaja, ali članovi Kriznog štaba za sada smatraju da je najbolje da se navijači ne vraćaju na stadione, ni u smanjenom broju.

To se da zaključiti i iz obraćanja Darije Kisić Tepavčević koja je rekla da će mere biti pooštrene u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.

- Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu - rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slucajeva zaraze virusom korona i da je najveći broj obolelih iz Beograda.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li he biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

- Moramo da naučimo za živimo sa virusom", zaključila je ona.

Predstojeći, 163. "večiti" derbi na programu je nakon reprezentativne pauze, u nedelju 18. oktobra od 17 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1.

Videćemo da li će onda kasnije biti možda dozvoljeno da Crvena zvezda u Ligi Evrope igra pred publikom, pošto je UEFA dozvolila prisustvo 30% navijača na tribinama na utakmicama pod njenim okriljem, ali samo tamo gde lokalne vlasti to dozvoljavaju.

Espreso