BALKAN U ŠOKU: Poginuo Šaban Šaulić (FOTO)

Šaban Šaulić  poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Nemačkoj prethodne noći, saznaje Telegraf.rs.  

Zvezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao. Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru.

Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Jezive fotografije s mesta nesreće pogledajte u tekstu OVDE.

Istraga o ovoj nesreći je u toku, ali prema prvim informacijama se pretpostavlja da je vozač (34), koji je skrivio nesreću i udario u automobil u koje je bio Šaban Šaulić, bio u alkoholisanom stanju i da je vozio bez dozvole!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Upravo tom vozaču "mazde" je uzeta krv. Više o tome čitajte OVDE

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesrećePlay Video

BIO JE KRALJ NARODNE MUZIKE

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je bila Zorica Brunclik.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač.

Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

JEDINA NEOSTVARENA ŽELJA - DA ZAPEVA SINU NA SVADBI

- Još samo da dočekam da oženim sina, jer mi je, danas, jedina neostvarena želja da zapevam na njegovoj svadbi i igram se sa njegovom decom. Ništa bolje i više ne bih poželeo, nego kako se odvijao moj život i moja karijera i baš ništa ne bih menjao, jer sam ostvaren i srećan čovek - pričao je Šaulić u jednom intervjuu

Telegraf.rs