Bahar zabrinut pred Mančester: “Sledeći meč je protiv najboljeg tima na svetu, znamo da nismo u dobroj formi”

Brđani su odneli sva tri boda

Fudbaleri Čukaričkog slavili su sa 2:1 protiv Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Superlige Srbije.

Trener Crvene zvezde, Barak Bahar je na početku dao komentar ovog meča. i koliko je teško bilo večeras na Banovom brdu.

Znamo kako moramo da igramo. Došli su da igraju ozbiljno i fokusirano. Dobro smo krenuli i prvo i drugo poluvreme. Na kraju je usledilo nekoliko grešaka, što je kažnjeno - rekao je Bahar.

Nije kalkulisao Bahar, prema rečima sa konferencije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Startnih jedanaest sam izabrao tako što su bili najjači za ovu utakmicu. Nisam razmišljao o sledećem meču. Hteli smo da pobedimo, da napravimo momentum za naredni susret. Ali smo izgubili.

Sledi duel sa Sitijem.

- Ne možemo da znamo za sledeći meč i kako će to uticati. Svaki meč ima svoju priču. Sada imamo meč protiv najboljeg tima na svetu, moramo da zaboravimo ovaj meč. Moramo da se fokusiramo na to.

Šta treba da se promeni? Zvezda ne liči na sebe poslednja tri meča.

- Znamo da nismo u dobroj formi, pravimo mnogo grešaka, ali ovo je vreme da budemo snažni, da budemo zajedno, da napravimo promene, jer treba promeniti negativni momentum.

Šta je razlog tih grešaka?

- To je deo svega. Naravno, moramo da budemo pametniji, da pravimo više šansi, da pametnije koristimo loptu, kao na treningu. Sve se to dešava tokom mečeva, ali sada moramo da gledamo napred.

O promašaju Endiajea...

- Dešava se. Na igru utiče i loš teren. Teren možda nije bio dobro izgledao, jedan dodir nekada nije dovoljan kada je teren takav. 

Prvo se, pre dolaska Baraka Bahara, obratio pomoćni trener Čukaričkog, Milovan Sikimić.

Uradili smo sve što smo se dogovorili. Rekli smo pre meča da nas očekuje kvalitetan protivnik, koji je pokušao da nas spusti niže. Čestitam momcima koji su odradili besprekorno svaki deo meča. Moglo je da bude još golova, ali bićemo zadovoljni rezultatom - poručio je Sikimić.

Čime je zadovoljan pomoćni trener Čukaričkog večeras?

- Komentar se sami rekli. Nijednog trenutka naš protivnik nam nije dao da se opustimo. Centarfor je tu sa nama nekoliko dana. Pokazao je nama i celoj javnosti da je reč o kvalitetnom igraču koji će nam dosta pomoći i nadomestiti odlazak Badamosija u potpunosti.

Kako će ova pobeda uticati?

- Više bih rekao o krizi rezultata, mislim da će ova pobeda dati krila celom klubu, neki novi elan, pred predstojeće utakmice u Evropi. Da osvetlamo obraz srpskom fudbalu i dođemo do željno iščekivanih bodova u Evropi.

Svi mladi igrači su se dobro pokazali.

- Svi momci koji su učestvovali u samoj igri bili su koncentrisani i posvećeni, očekujem da ova utakmica bude dobar pravac kuda treba da idemo. 

Trener Matić je dobio crveni karton.

- Videli ste i sami. To je kvalitetna ekipa koja će već u utorak imati utakmicu. Oni su kvalitetom nas primorali da budemo koncentrisani večeras. Mi smo pripremili meč na način na koji smo želeli, ni šefovo isključenje. Svako je odradio svoj deo posla maksimalno.

Na kraju je poslao sve čestitke stručnom štabu i igračima.

- Svaka čast igračima, šta drugo da im kažem. 

(Telegraf.rs)