Bahar se oglasio nakon poraza od Lajpciga, evo šta je rekao: “Sada je svako pametan…”

Trener Crvene zvezde analizirao je meč na konferenciji

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od RB Lajpciga u Beogradu u 4. kolu grupne faze Lige šampiona i tako su ostali samo na jednom bodu - 1:2 (0:1).

Trener crveno-belih, Barak Bahar dobio je mnogo pitanja na konferenciji za medije. O pojedinim igračima, zbog čega je sa nekima krenuo, a što je neke odlučio da ubaci tek u nastavku.

Pre svega o Srđanu Mijailoviću i to što ga stavlja na poziciju desnog beka, ako nikada tu ranije igrao.

- Ovo sam odlučio pre meča i na poluvremenu sam shvatio da mi trebaju promene. Mogli smo da damo gol na početku, mogli smo i do remija na kraju. To su moje odluke - rekao je o Srđanu Mijailoviću trener Zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

A zašto je Gelor Kanga bio tu, ako nije bio na prethodna tri meča Lige šampiona?

- Zaslužio je da igra, dobro je odigrao u ligi prošli meč. Napredovao je i danas je dobro odigrao.

Da možete da vratite tim, da li biste počeli sa Kostom Nedeljkovićem i Šerifom Endiajeom?

- Posle meča svako je pametan, ali igrali smo mekano, sa problemima u sredini, mislili smo da ćemo tu imati prednost. Ali nismo imali ništa u prvom poluvremenu, u drugom je već bilo bolje.

Aleksandar Dragović je posle meča rekao da je Zvezda loše odigrala i da nema šta da traži u Bernu ako ovako odigra i da će izgubiti. Šta o tome misli Bahar?

- Može da kaže šta misli. U prvom poluvremenu smo zaslužili da izgubimo i primimo dosta golova, u drugom poluvremenu smo bili bolji. Mogli smo na 1:1, ali smo primili gol, posle smo ga dali, umalo je bilo 2:2. Da smo dali gol na kraju, sada bi se pričalo drugačije - izjavio je Bahar.

Kako se lično oseća Bahar posle ovoga? Ima li rezervi da se dobije pozitivan rezultat u Bernu?

- Naravno, očekujemo više od sebe, posebno rezultat. Borili smo se i protiv Sitija, danas smo bili blizu da ostvarimo dobar rezultat. Moramo da gledamo unapred, liga je važna za nas i navijače. Moramo da pobedimo sledeći meč, posle ide reprezentativna pauza, pa onda idemo protiv Jang Bojsa, što je za nas najvažnija utakmica. 

Zašto Zvezda igra bolje posle izmena?

- Kao što sam rekao. Pripremili smo jedno, to nije bilo dobro u prvom poluvremenu, morao sam da menjam, to je moj posao. Srećan sam što smo dobro menjali, što smo dobro krenuli. Svi igrači sa klupe su pomogli, malo je falilo za remi. 

Nije prvi put da Zvezda ima velike oscilacije u igri?

- Znamo, imali smo mnogo uspona i padova u svim mečevima u LŠ. To je naš tim, pokušali smo da igramo hrabro. U prvom poluvremenu nismo mogli, u drugom smo ušli sa svim i umalo smo mogli do dobrog rezultata, borili se do kraja. Imamo još dve utakmice i još je duga sezona.

Šta ste rekli fudbalerima i šta ćete im reći na treningu?

- Nikada ne pričam posle utakmice odmah, hoću da razmislim šta je bilo dobro, šta loše. Sutra ću im reći šta treba, ali reći ću da im su se borili do kraja i poslednje sekunde. To je pozitivna stvar.

Da li ste pričali sa rukovodstvom i da li imate njihovu podršku u ovom momentu?

- Posle meča niko nije pričao sa mnom. Kada hoće odgovor, dam im odgovor. Ali tokom meča i posle, niko ne priča o tome. Prvo da analiziramo utakmicu i situaciju.

(Telegraf.rs)