BAHAR ODLAZI IZ ZVEZDE!? Evo šta kaže Marko Marin: “Posle onakvog poluvremena… Nadamo se”

Pričao je o svemu, pogotovo o treneru Baharu

Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli i još jedan poraz u Ligi šampiona, pošto su na svom terenu bili neuspešni protiv ekipe Lajpciga koja u Nemačku odlazi sa tri boda, nakon što su slavili sa 2:1.

Nadali su se crveno-beli pozitivnom rezultatu protiv ove ekipe na svom terenu, ali... Nedostajalo je ono nešto.

Ova utakmica sa Lajpcigom je u neku ruku produbila i onu dubiozu koja se vidi u Crvenoj zvezdi, u klubu, koji ne ređa baš rezutlate kakve su očekivali.

Sumnja se postavila i na trenera Baraka Bahara, koji je neko vreme "u flertu" s otkazom, ali, sve je to negirao Marko Marin, koji je dao intervju za "MozzartSport".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Marin je na početku apostrofirao da je Zvezda završila svoje takmičenje u Ligi šampiona za ovu sezonu, ali, oni moraju da se bore u Bernu za Ligu Evrope.

- Za nas je Liga šampiona završena. Sada nam je fokus, pre svega, na domaćem prvenstvu. Očekujem da na tom polju izgledamo sigurnije i da dominantnije igramo te mečeve. Fokus mora da nam bude na gostovanju u Pančevu, potom i na ostalim mečevima u prvenstvu, jer verujem da do kraja jesenje polusezone možemo da se vratimo na prvo mesto. Isto tako, kao što su bila i predviđanja, čeka nas veliko finale u Bernu. Verujemo da ćemo se podići posle zimske pauze, da će igrači namestiti glave za najbitniji period sezone - ističe Marin na početku razgovora.

Ističe Marin da to nije poljulao ekipu, već da on i dalje veruje u projekat koji je nametnut ovog leta.

Ja i dalje verujem u ovaj projekat, ovaj tim, ove igrače. Ono što smo hteli ove godine u Ligi šampiona, to smo i videli. Bili smo konkurentni u pojedinim delovima meča sa Lajpcigom... Tu je, realno, napravljen pomak. Ali sada je isto vreme da se napravi pomak, pre svega, kada je reč o izdanjima u domaćoj ligi. Da sve to izgleda bolje... U isto vreme tačno znamo šta nam nedostaje za dodatni iskorak. Radimo na tome.

Jasno je i to da neće na zimu biti promena, pošto je promenjen čitav tim na leto.

Neće biti sigurno kao letos, kada je došao dvocifren broj igrača. Ostali su samo neki detalji da budemo još bolji. Stvarno verujemo u ovaj tim.

Stručni konsultant na Areni, Ranko Stojić, istakao je da bi Zvezda pokazala perspektivu, ako dovede igrača poput Hajdare iz Lajcpiga, međutim, Marin kaže da to nije baš tako.

- Baš sam imao telefonski razgovor sa njim. Nešto slično mi je rekao. Dobro, svi znamo kakav je Hajdara igrač, ali isto tako i u kakvim tržišnim uslovima živimo. Videli ste i protiv nas kakva je to klasa. Svakoj ekipi je potreban takav tip fudbalera.

Barak Bahar jeste na užarenoj stolici, ali Marin se ne plaši za šefa struke, s kojim još nisu vodili razgovor.

- Nismo to uradili, ali očekujem da bude fokusiran na naredne utakmice u prvenstvu. Bilo je pozitivnih stvari u našoj igri. Posle onakvog prvog poluvremena svidela mi se reakcija ekipe i stručnog štaba u nastavku. Iskoristili smo impuls sa tribina i igrali ofanzivno. Ljudi na stadionu su prepoznali koliko nam je bilo teško - ističe Marin.

Na kraju, Marko Marin je istakao i Kostu Nedeljkovića, koji eto, još nije ni punoletan.

Malo je igrača koji nisu proslavili punoletstvo, a igraju u Ligi šampiona. Letos smo pričali da bi Kosta trebalo da bude naš projekat. Odlično je ušao u igru, nije se bojao. Išao je ka napred. Deluje da smo dobili domaćeg beka, koji bi u budućnosti mogao da bude interesntan reprezentaciji Srbije. Samo on je još na početku, tek treba da se razvije

(Telegraf.rs)