Bahar iznenađuje Siti sa startnih 11! Evo šta Izraelac ima u planu

Jedna pozicija, dva izbora i dve totalno drugačije politike na jednoj odluci

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas igraju protiv Sitija u Mančesteru u sklopu grupe G Lige šampiona i prava je poslastica zamisliti kako bi šampion Srbije mogao da izgleda u prvom naletu najboljeg u Evropi. 

Hoće li ga dočekati kopljem ili štitom? Trener Barak Bahar ima pred sobom jednu poziciju koja menja sve.

Omri Glazer svakako nema razlog da se boji za svoju postojanost među stativama, a ispred njega se ukazuje trojac koji bi morao da stisne zube i pokaže jedinstvo.

Srđan Mijalović se, već sada po običaju, vidi na mestu centralnog štopera, dok će mu društvo praviti Aleksandar Dragović sa jedne i verovatno Uroš Spajić koji nije imao najblistavije momente u porazu od Čukaričkog.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Njegova, ipak, čvrstina bi mogla da bude od veće pomoći nego li brzina Milana Rodića koji bi mogao da bude alternativa za tu priču.

Verovatno najbitniji deo čitavog kolektiva stajaće između poslednje i ofanzivnije linije.

Stamenić i Hvang bi trebalo da jure i pokrivaju najranjiviji deo terena, ono parče gde se očekuje najveća distribucija lopti protivničkog sastava.

Ukoliko njih dvojica uspeju u tome, nema sumnje da će doći veće slobode ofanzivaca koji bi mogli da i naprave čudo u ovoj borbi Davida i Golijata.

Jedino nije najjasnije da li će Miloš Degenek biti po tom boku kako bi u kliznom režimu ulazio u defanzivnu rotaciju sa tri štopera.

To je realniji momenat, iako bi Bahar mogao da napravi i jedan manevar koji bi u isto vreme bio i hrabar i lud. Zavisno od primene recepta, krenulo bi u jednu ili drugu stranu.

Kao što je ranije tokom prvenstva i priprema izlazio, na bekovskim pozicijama su bili Stefan Mitrović (koji se i sada očekuje u prvih 11), ali i Osman Bukari koji bi mogao da optereti čitavu stranu ukoliko ga krene u najavljenoj kišnoj noći.

Mač sa dve oštrice su manevri Bukarija, jer bi poslednja linija zasigurno imala veći pritisak ukoliko on bude taj umesto Degeneka.

Jedna pozicija, dva izbora i dve totalno drugačije politike na jednoj odluci.

Gore ćemo sasvim sigurno da gledamo Pitera Olajinku, Mirka Ivanića i Žan Filipa Krasoa.

Od Krasoa se najviše očekuje, uz to što bi trebalo da bude u većem delu meča najistureniji, potrebno je da što više koristi prostor između razuđene štoperske priče ponekad opuštenog giganta na pasovima.

Ivanić da kreira, Olajinka da sačuva.

U nastavku bi trebalo da vidimo još neka ovosezonska pojačanja, sigurno da će kapaciteti morati da budu napregnuti, ne na 100, nego na 150 odsto ukoliko Zvezda misli i do boda u Mančesteru.

Očekivani sastav Zvezde: Glazer - Dragović, Mijailović, Spajić - Bukari, Hvang, Stamenić, Mitrović - Ivanić, Olajinka - Kraso.

(Telegraf.rs)