BAHAR CRVENI KARTON! Partizan slavio protiv Zvezde sa 2:1 – Vreme je za velike promene

Fudbaleri Partizana su uspeli da slave u svojoj najtežoj utakmici u ovoj polusezoni, pošto su na svom terenu u zaostalom meču 9. kola Superlige slavili protiv Crvene zvezde sa 2:1 u okviru 171.

Večitog derbija između ova dva kluba. Golove za crno-bele su postigli Bibars Natho iz penala i Mateuš Saldanja, dok je na drugoj strani Šerif Endiaje bio precizan.

Konačno! Navijači su po prvi put, nakon dugo, dugo vremena, dobili priliku da gledaju i uživaju u pravoj fudbalskoj predstavi kakva se očekuje od najveće utakmice u domaćem fudbalu, od svetkovine i pravog praznika u ovoj "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu".

Napadački fudbal, bez bunkera, bez odbrane i od prvog minuta sa "otvorenim kartama" i počeli su da prete od uvodnih minuta. Raspoloženi Partizan na jednoj strani, a onda deomtivisana i totalno razorena Crvena zvezda, koju je očigledno crno-bela ekipa ubila svojim taktičkim zamislima.

Reklo bi se da je Igor Duljaj ovde održao trenreski čas Baraka Bahara, kome su najvažnije vedete ostale odsečene od utakmice, među prvima se tu misli na Osmana Bukarija, koji je bio potpuno neprimetan u prvih 45 minuta, iako je kasnije imao asistenciju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Odsečena je bila igra Zvezde u svakom smislu, pokušavali su, ali, previše bledo da bi išta više napravili od jednog postignutog gola.

Od uvodnih minuta je viđena ofanziva sa obe strane, što je zaradovalo poprilično navijače kraj malih ekrana (jer onih na stadionu i nije skoro bilo), te su mogli da uživaju u napadačkom fudbalom u derbiju, što je u prošlosti bila izuzetno retka pojava.

Crvena zvezda je bila ta koja je u početku pretila, pokušavala je da dođe do gola Aleksandra Jovanovića, ali, bezuspešno. Odmah je uzvraćao i Partizan na drugoj strani, kada je Glazer uspeo da odbrani pokušaj Bibarsa Natha.

Nakon tog 4. minuta, krenula je i mala igra viktorije u režiji Partizana. Crno-beli su narednih 14 minuta imali poprilično ozbiljne prilike, a sve su išle preko Bibarsa Natha, Izraelca i najiskusnijeg igrača u crno-beloj ekipi.

Natho je imao prvu dobru priliku u 10 minuta, Glazer je tada odbrani, onda se odbila Kristijanu Beliću, a ovaj je tukao daleko preko gola. Međutim, ovo je bio samo uvod u ono što će uslediti, pošto je isti igrač šutirao i pet minuta kasnije, opet Nathoo, opet brani Glazer.

Viđena je i najbolja prilika Partizana u 18. minutu, Kalulu je ubacio loptu po zemlji, ona je došla do Saldanje, ovaj je nekako zahvatio loptu, ali je Glazer uspeo da je odbrani i čvrsto uhvati u svoje naručje.

E, tada se dogodilo sve obrnuto. Zvezda je počela da napada od 26. minuta, kada je i postigla gol koji je poništen zbog ofsajda Jovana Mijatovića, koji je odmah imao i novi udarac tri minuta kasnije. Sveta Marković je potom uspeo sa gol linije da izbaci loptu nakon udarca Olajinke.

Izašao je Bukari jedan na jedan sa Jovanovićem, ali je on i promašio, da bi u samom smiraju poluvremena napravio grešku Milan Rodić, koji je načinio penal na Aranđelu Stojkoviću, a penal je sigurno realizovao Bibars Natho.

Telegraf