AUSTRALIJANAC ŠOKIRAO SVET! “Postali smo predmet podsmeha, oduševljen sam zbog POBEDE Novaka Đokovića!”

Džejms Mekfirson, australijski novinar oduševljen je zbog presude suda u korist Novaka Đokovića.

Ovaj kolumnista portala " Spektaktor" je pre nekoliko dana napisao sjajan članak o dešavanjima u Melburnu i situaciji u kojoj se našao Novak Đoković, brzo se oglasio na Tviteru.

"Ja sam Australijanac. Danas je prvi dan u mom životu kako sam srećan da vidim da moja zemlja u nečemu gubi!", napisao je Mekfirson.

On je posebno naglasio.

"Australiji je postala predmat podsmeha u protekle dve godine. Sada to svi znaju. Dovoljno sam star da se sećam da izabrani zvaničnici nisu šetali okolo i pretili zdravim građanima koji poštuju zakon".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mekfirson je odgovorio i čuvenom Novakom kritičaru Ben Rotenbergu inače novinaru " Njujork tajmsa"

"Povremeni važan podsetnik, Đoković je svu ovu komplikaciju mogao jednostavno da zaobiđe da se vakcinisao kao 97 odsto njegovih kolega".

Na to mu je Mekfirson odgovorio.

"Da. I sve što je trebalo da uradi je da se odrekne svoje telesne autonomije, i sva ta komplikacija bi bila izbegnuta", poručio je ironično australijski novinar.

Novak Đoković, Australian open, AO, prvi trening
FOTO: TWITTER

Podsetimo najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu.Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir sport