AU KAKAV MEČ! Đoković RAZBIO Alkaraza za finale Torina!

Strašan meč

Proći će godine, proći će decenije, ali teško da će iko ikada biti kao Novak Đoković!

Srpski teniser je još jednom pokazao da se ne zna od čega je satkan, te je samleo Karlosa Alkaraza u polufinalu turnira u Torinu, ubedljivo sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, čime je zakazao novi megdan sa Sinerom na ovom turniru.

Biće ovo prilika da se Novak sada revanšira i Janiku Sineru (nedelja, 19. novembar, 19.00), čoveku koji ga je već savladao na ovom turniru, koji ga je umalo i izbacio s aistog, ali koji ga je potom i "progurao" dalje.

Jedno je bilo sigurno pred ovo polufinale, a to je da će Đoković i Alkaraz podariti publici u Torinu vrhunski tenis. Atomski tenis. Zbog toga je publika došla, to je htela, to je i videla. Već od podbacivanja novčića, doslovce.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Obojica su bila poprilično "naoštrena", željna borbe, željna dokazivanja.

Karlos Alkaraz je krenuo silno od starta, imao je dve brejk lopte na samomo početku meča, ali je Novak to prvo spasio, a onda je počeo da igra svoju igru i da pleše po terenu.

Ko bi rekao da čovek od 36 godina ima dosta toga u sebi, Alkaraz ga je napadao tokom čitavog prvog seta, iz svake pozicije, udarao je lopticu iz sve snage, ali gipki Đoković koji je uveliko u svojoj četvrtoj deceniji se borio s tim kao u najboljim danima. Kao da su ti dani i prošli.

Uzeo je Karlos prvi gem, uzeo je i Novak na svoj, a onda novi brejk.

Nova nervoza Alkaraza, nikad smireniji Đoković i novi brejk za 3:1. Alkaraz se vratio, uzeo je gem, kada je imao i veliku šansu da slomi Novaka.

Đoković je nervozno ušao u šesti gem drugog seta, videlo se da mu ne ide baš sve na ruku, bilo je promenljivih poena, bilo je svega... Imao je Alkaraz dve brejk lopte. Novak je tada odservirao sjajno i spasio jednu, a onda je ni sam ne znajući kako spasio drugu. Forhend ga je spasio i doneo mu gem.

Vidno umorni i iznervirani Alkaraz je samo prepustio svoj servis još jednom, a Novak je to iskoristio i slavio sa ubedljivih 6:2.

Telegraf