Atalana nudi 4.000.000 evra za Zvezdinog bisera: Ponuda prihvaćena?

Samo jedan dan, ili jedno popodne, bilo je dovoljno da se raspoloženje navijača Crvene zvezde iz velike zabrinutosti transformiše u još veću euforiju. Dolazak Gelora Kange, kao i pregovori oko novog špica, ponovo su pokrenuli priče o novom napadu na Ligu šampiona.

Velika ulaganja u nove igrače imaće za posledicu i ubrzani rad na izlaznim transferima. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da do oktobra i kraja prelaznog roka očekuje da srpski šampion „nagrebe“ oko 10.000.000 evra. Dobar deo te cifre trebalo bi da popuni jedan od najmlađih članova tima, krilni napadač Željko Gavrić.

Čitali ste već na našem portalu da je jedan klub iz Italije spreman da u momka iz Republike Srpske investira četiri miliona evra. Sada vam donosimo nove detalje. Već u prvoj polovini avgusta Željko Gavrić trebalo bi da otputuje u Bergamu i razvije šal sa grbom i bojama učesnika Lige šampiona Atalante, saznaje MOZZART Sport.

Na prvu loptu reklo bi se da je Boginja Provincije, sinonim sjajnog i efikasnog fudbala, u ovom trenutku preveliki zalogaj za momka koji je odigrao samo devet utakmica u Superligi. Međutim, iskustvo nas uči da klubovi sa Zapada na ovom podneblju vide samo čist potencijal. A Željko Gavrić to svakako jeste i materijal da poput braće Ilić, pa i Joveljića i Račića u fudbalskim pelenama krene put velikog izazova.

Pregovori dve strane uveliko traju, a uskoro bi trebalo da uđu u završnu fazu. Tome u prilog i podatak da Atalanta već radi na tome da na Apeninskom poluostrvu pronađe klub gde bi Gavrić mogao da nastavi razvoj. A to će, vrlo verovatno, biti Krotone.

Na Marakani su uzdržani, posebno što im je propao izvestan transfer Matea Garsije u Rasing i projektovanih 2.500.000 evra. Čekaju još jedan poziv iz Bergama i ne žele zvaničnim izjavama i otkrivanjem detalja da malerišu transfer koji bi im doneo finansijski mir. Uostalom, na tome je Atalanta insistirala tokom prvog kontakta, kada je saopštena ponuda od oko četiri miliona evra i 20 procenata od daljeg transfera.

Poziv Atalante može da predstavlja ogromnu čast za Željka Gavrića. Ne samo zbog toga što je reč o jednom od najboljih timova Italije i učesniku Lige šampiona, već klubu sa možda i najboljim skautingom u Evropi. A to nešto znači kada je u pitanju potencijal Željka Gavrića.

Atalanta se poslednjih godina pokazala kao klub koji predstavlja pravu stanicu za fudbalsku orbitu. Baš kao i Gavrića, tim iz Bergama je 2017. godine „namirisao“ Robina Gosensa iz holandskog Heraklesa. Momak plaćen 900.000 evra trenutno je najbolji levi bek Serija A, dijamant procenjen na 30.000.000 evra. Slična priča je sa Hansom Hateborom, desnim bekom dovedenim iz Geteborga za samo milion evra. Kao pripadnici siromašnog fudbalskog sveta došli Remo Freuler iz Lucerna, Beat Đimšiti, pa i Iličić koji je bio otpisan u Fjorentini. Atalanta je poznata po sjajnom skeniranju holandskog, austrijskog i švajcarskog tržišta. Takav podatak nije tipičan za italijanske klubove.

Međutim, retko su kupovali u Srbiji, iako im se projekat sa Zoranom Mirkovićem sredinom devedesetih više nego isplatio. Dres Atalante u poslednjoj deceniji oblačili su Ivan Radovanović, kao i doskorašnji golman mlade reprezentacije Srbije Boris Radunović, koji je stigao iz Rada za simboličnih 400.000 evra. Dres Atalante nosio je i Aleksandar Pešić, ali kao pozajmljeni fudbaler Tuluza.

Mozzartsport