Asvel nema igrača za Crvenu zvezdu…

Težak udarac za Francuze, ali i Evroligu

KK Asvel saopštio je da ima samo devet igrača na raspolaganju za Evroligu!

Francuski klub na udaru je korona virusa, nova dva igrača i člana štaba su testirana i pozitivni su na virus, a prethodno je sedam igrača bilo zaraženo.

Svi su u samoizolaciji i imaju minimalne simptome, a sada je samo devet igrača opcija za mečeve, od toga su dvojica mlađih koji su priključeni.

Prethodno je na velikom udaru bio Zenit iz Sankt Peterburga, koji nema dovoljno igrača za nastavak sezone.

Van stroja su trenutno čak osmorica košarkaša - Mateuš Ponitka, Igor Volkin, Kevin Pangos, Bili Beron, Arturas Gudaitis, Vladislav Truškin, Ostin Holins i Anton Puškov, zatim trener Ćavi Paskval, trojica njegovih saradnika iz stručnog štaba i maser.

Čelnici Zenita su tražili od Evrolige odlaganje susreta trećeg i četvrtog kola za neki drugi termin, ali na kraju nisu dobili odgovor, pa su rešili da ne otputuju u Španiju.

Zenit i dalje čeka odgovor iz Barselone, a ako ne odigra mečeve protiv Baskonije i Valensije, obe utakmice bi trebalo da izgubi službenim rezultatom 0:20.

Što se Asvela tiče, planirano je da igra protiv Panatinaikosa 13. oktobra, pa protiv Crvene zvezde 15. oktobra kao domaćin.

Ukoliko se situacija ne promeni, Asvel će nastupiti protiv Crvene zvezde u skraćenoj rotaciji sa devet igrača koji su na raspolaganju.

Telegraf.rs