ARAPI NAPRAVILI VELIKI PROBLEM: Nema para od Degeneka i Pešića

Iako je u klub ušao rekordan novac od učešća u Ligi šampiona i transfera, poteškoće u finansijskom poslovanju su se pojavile kada su klubovi kojima je Zvezda prodala igrače počeli da kasne sa isplatama obeštećenja.

Zbog toga je Zvezda već uputila pismo AL Itihadu iz Saudijske Arabije, ne bi li isplatili ratu za transfer Aleksandra Pešića.

Klub je ostao dužan Zvezdi 2 miliona evra (prvobitna informacija je bila da je u pitanju 1.500.000 evra) i crveno-beli razmatraju i da se obrate FIFA u slučaju da Arapi u naredne dve do tri nedelje ne uplate novac na Zvezdin račun.

Pored njih, Zvezdi još jedan arapski klub duguje novac. U pitanju je Al Hilal iz Saudijske Arabije, koji takođe duguje dva miliona evra za obeštećenje od transfera Miloša Degeneka.

Njihov rok za uplatu novca bio je kraj marta i imaju manje kašnjenje u odnosu na Al Itihad, ali Zvezda je na taj novac uveliko računala u finansijskoj konstrukciji do leta, pa je kašnjenje uplate u visini od četiri miliona evra uslovilo poteškoće u poslovanju i izmiravanju tekućih obaveza na Marakani.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U Ljutice Bogdana se nadaju da će arapski klubovi u najkraćem roku uplatiti svoja dugovanja u visini od četiri miliona evra, što bi u potpunosti ugasilo finansijski minus crveno-belih.

Neočekivana finansijska injekcija mogla bi da dođe i u slučaju transfera Luke Jovića u Real Madrid za 70 miliona evra.

telegraf.rs