Alarmantna situacija u Novom Pazaru

Tri osobe iz tog grada na intenzivnoj nezi u kragujevačkom kliničkom centru

Novi Pazar je identifikovan kao novo žarište virusa korona u Srbiji, a gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je večeras da je situacija u gradu alarmantna, ali da je za sada pod kontrolom.

Biševac je za TV Prvu rekao da će Opšta bolnica u Novom Pazaru u ponedeljak dobiti 13 respiratora i naveo da se od 12 registrovanih osoba zaraženih virusom korona, tri koje su u težem stanju nalaze na intezivnoj nezi u Kliničkom centru u Kragujevcu, dok je devet pacijenata u kućnoj izolaciji.

Zamolio bih sve neodgovorne građane da situaciju shvate vrlo ozbiljno i da budu odgovorni prema sebi, svojoj porodici i svojoj zajednici - rekao je Biševac.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović ranije danas je potvrdio da će bolnica dobiti 13 respiratora, od toga 10 velikih kliničkih i tri do pet transportnih respiratora, i dodao da je zdravstvo u tom gradu stabilno, kao i da su zdravstveni radnici spremni za novonastalu situaciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba u ponedeljak da poseti Novi Pazar, a veliku zahvalnost na pomoći predsednika u nabavci respiratora uputili su i Biševac i Mahmutović.

Telegraf.rs