Ako se Evroliga i ABA liga nastave neće biti regularno

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota govorio je o krizi prouzrokovanoj korona virusom.

Trener crveno-belih istakao je da je u stalnom kontaktu sa prvim čovekom kluba Nebojšom Čovićem i da nisu optimisti po pitanju nastavka sezone.

– Koliko god razmišljamo kad će i kako da se završi… Čujemo se svi u klubu i razgovaram, sa Nebojšom često razgovaram na tu temu. Nismo baš optimisti da će se bilo koje takmičenje nastaviti. Svima je jasno da situacija nije nimalo laka. Niko ne može da kaže da će onog trenutka kada popuste mere, i kada krene neka komunikacija između zemalja, da će to sve funkcionisati kao pre.. Biće potrebno dosta vremena, nemoguće je biti optimista – rekao je Dragan Šakota za TV ‘Arena sport’.

On je dodao da bi u slučaju nastavka Evrolige i ABA lige prvenstva bila neregularna.

– Daj Bože da se desi kao sa SARS-om, da nestane za sedam dana i da se slika toliko popravi da možemo da donosimo neke ideje kako da se završe određena takmičenja, da dobijemo prvake i učesnike nekih takmičenja, od prve lige do Evrolige. Šta god da se desi, ne smatram da će to da bude regularno jer mnogo komponenata utiče na to da takmičenje ne bude ni približno kao u trenutku kada je prekinuto – zaključio je Dragan Šakota.

Hotsport.rs